FK Velež poslao poruku Sergeju Barbarezu nakon što je izabran za selektora BiH

1
Radiosarajevo.ba
FK Velež poslao poruku Sergeju Barbarezu nakon što je izabran za selektora BiH
Foto: Instagram / Sergej Barbarez

Nogometni savez Bosne i Hercegovine u petak, 19. aprila, zvanično je potvrdio imenovanje Sergeja Barbareza (52) za selektora A reprezentacije.

Barbarez je dobio četverogodišnji ugovor, a na klupi našeg državnog tima naslijedio je Savu Miloševića.

Povodom toga oglasio se i FK Velež s porukom za čovjeka koji je u dresu Rođenih počeo svoju blistavu igračku karijeru.

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Iz Veleža su poželjeli mnogo sreće Barbarezu u nadi da će on sa svojim stručnim štabom vratiti našu reprezentaciju na pravi put.

"Fudbalski klub Velež Mostar, našem Sergeju, upućuje najiskrenije čestitke sa željama da u narednom periodu predvodi naše momke s jednakim žarom i uspjehom kao što je to nekada činio na zelenom terenu s kapitenskom trakom oko ruke", poručili su iz mostarskog kluba.

Barbarez je rođen u Mostaru 17. septembra 1971. godine, te je prve fudbalske korake napravio u Veležu.

S 19 godina potpisao je i profesionalni ugovor s mostarskim klubom, ali nakon početka rata u našoj zemlji put ga je odveo u Njemačku gdje je napravio zaista fantastičnu karijeru.

Prvo je igrao u Hannoveru iz kojeg je prešao u Union Berlin, a na ljeto 1996. godine potpisao je za Hansu iz Rostocka. Dvije godine kasnije odlazi u Borussiju Dortmund, a pravi potez napravio je u ljeto 2000. godine kada je potpisao za HSV.

Za HSV je igrao čak šest godina i ostavio neizbrisiv trag, a potom je još dvije sezone nastupao u dresu Bayer Leverkusena u kojem je i završio svoju igračku karijeru.

U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao je 47 utakmica i zabio je 17 golova.

Bio je kapiten našeg nacionalnog tima i predvodnik generacije koja je 2003. godine bila na pragu plasmana na Europsko prvenstvo, ali je na Koševu zaustavljena od Danske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije