FK Borac nakon velikog preokreta slavio u Širokom Brijegu i preskočio FK Sarajevo na tabeli

0
Radiosarajevo.ba
FK Borac nakon velikog preokreta slavio u Širokom Brijegu i preskočio FK Sarajevo na tabeli
Foto: FK Borac / Slavlje igrača FK Borac

Na Pecari je odigrana posljednja utakmica 11. kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Borca, a meč je završen rezultatom 2:3.

Širokobriježani su u ovaj susret ušli ohrabreni pobjedom u hercegovačkom dvoboju protiv Posušja (2:1), dok je aktuelni prvak Borac prošlog kola slavio na domaćem terenu protiv Željezničara zahvaljujući golu Kvržića.

Prvi su zaprijetili gosti već u prvoj minuti utakmice, kada je Ogrinec prošao po desnoj strani i ubacio prema Đajiću, koji je šutirao, ali je golman Tomić lako pokupio loptu. Nekoliko minuta kasnije, Borac ponovo prijeti preko Skorupa, čiji udarac iz dobre pozicije odlazi preko gola.

Nađen pas u Donjoj Jablanici: Traži se vlasnik, je li ovo vaš ljubimac?

Nađen pas u Donjoj Jablanici: Traži se vlasnik, je li ovo vaš ljubimac?

Domaći fudbaleri su iskoristili prvu pravu priliku u 8. minuti i poveli. Carolina je loše procijenio let duge lopte, što je omogućilo Iličiću da se nađe u dobroj poziciji i postigne pogodak za 1:0. Minut kasnije, Široki ponovo ima dobru šansu. Jelavić je odigrao za Lukića, koji šutira, ali Manojlović odlično interveniše i spašava svoj tim.

Novi šok za goste uslijedio je u 16. minuti kada su Taraba i Tomić odlično kombinovali po desnoj strani. Iskuni veznjak je uposlio Jelavića, koji postiže lijep pogodak za 2:0.

Navijači na nogama: Pogledajte kako je Zoran Zekić proslavio pobjedu

Navijači na nogama: Pogledajte kako je Zoran Zekić proslavio pobjedu

U 22. minuti uslijedila je sjajna akcija nakon slobodnog udarca koja je rezultirala golom za Borac. Kvržić je odigrao za Kulašina, koji je bio usamljen na desnoj strani. Brzonogi fudbaler je zatim asistirao Despotoviću, a ovaj pogodio za 2:1. Iskusni napadač postigao treći gol u ligi.

Aktuelni prvak BiH se u potpunosti vratio u utakmici u 28. minuti kada se Kvržić lijepo namjestio na 16 metara i prelijepo pogodio za 2:2.

Minut poslije, Jelavić je pokušao iz velike udaljenosti, ali je njegov udarac završio pravo u dobro postavljenog Manojlovića. Borac je mogao preokrenuti rezultat u 30. minuti, ali je Tomić sjajno odbranio dva uzastopna pokušaja Kulašina.

Uzbudljiva utakmica u Konjicu: Sarajevo ne zna za poraz, ubjedljivo savladali Igman

Uzbudljiva utakmica u Konjicu: Sarajevo ne zna za poraz, ubjedljivo savladali Igman

Nakon perioda nešto mirnije igre, Stanić je zaprijetio udarcem sa velike udaljenosti, ali je to loše izveo vezni igrač domaćih. Kulašin je pravio ogromne probleme po desnoj strani, ali je jedan njegov centaršut dobro izbacio defanzivac Širokog.

Nakon toga je zaprijetio i Ogrinec jednim udarcem, ali je Tomić uz manje probleme uspio odbraniti. Do kraja poluvremena nije bilo velikih prilika, te je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 2:2.

Nakon samo tridesetak sekundi igre u drugom poluvremenu, gosti su preokrenuli rezultat. Srećković, koji je ušao umjesto Đajića, 'probio' je po desnoj strani i odigrao za Despotovića, koji pogađa za 2:3.

Lukić je potom neoprezno faulirao Ogrineca na sredini terena i postao prvi igrač sa žutim kartonom. Utakmica je na trenutak bila prekinuta zbog dimne zavjese.

Željezničar u sudijskoj nadoknadi slomio Radnik: Boljević junak Plavih

Željezničar u sudijskoj nadoknadi slomio Radnik: Boljević junak Plavih

Nakon nastavka igre, Stanić je centrirao, a rezervista Chinedu imao odličnu priliku da pogodi na prazan gol, ali je promašio. U 65. minuti, Skorup je faulirao Jukića i zaradio javnu opomenu od sudije Halkića.

Nakon toga su uslijedile izmjene u obje ekipe, što je dodatno usporilo ritam igre. Do kraja utakmice nije bilo pravih prilika za postizanje golova, te je Borac ostvario nova tri boda, čime je “skočio” na drugu poziciju na tabeli. Pred sami kraj utakmice, Jukić je dobio direktan crveni karton nakon prekršaja, piše SC Sport.

Glavni sudija ovog susreta bio je Haris Halkić, a pomagali su mu Mirza Demir i Davor Maksimović, četvrti sudija je bio Dragan Todić, dok je u VAR sobi bio Sabrija Topalović i Sreten Udovičić.

Široki Brijeg u narednom kolu igra protiv Željezničara na Pecari, dok će Borac gostovati Veležu.

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije