Fiorentina dočekuje Liverpool

Radiosarajevo.ba
Fiorentina dočekuje Liverpool

Utakmicama u utorak i srijedu nastavlja se grupna faza Lige prvaka. Najzanimljiviji susret drugog kola sigurno je gostovanje Liverpoola u Firenci.

Petostruki prvak Evrope se u prvom kolu dosta namučio protiv mađarskog Debrecena i na kraju slavili minimalnu pobjedu. Fiorentina sa druge strane poražena na Stade de Gerlandu od Lyona, a jedini pogodak potigao je bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Viole će pokušati da nadoknade minus iz prvog kola i po svaku cijenu savladaju engleski tim.

"Torresa se može zaustaviti samo taktičkom organizacijom i uz malo sreće. Moramo se nadati da neće imati svoju noć, inače će biti jako teško. Nedostajat će nam Gilardino, a započeti ću s Mutuom i Jovetićem u napadu. Mi vjerujemo da možemo pobijediti. Benitez mi se oduvijek sviđao, to je trener koji se suočava s problemima na najbolji način i poštuje protivnike. Smatram ga jako pametnom osobom", rekao je Cesare Prandelli.

Lyon našeg Miralema Pjanića po novu pobjedu ide u Budimpeštu gdje ih dočekuje neugodni Debrecen. Lyon se nalazi u samom vrhu francuskog prvenstva, dok se Debrecen nalazi na šestoj poziciji mađarskog šampionata.

Po prve pobjede idu Inter i Barcelona koji su u prvom kolu u međusobnom dvoboju odigrali bez pogodaka. Aktualni prvak Evrope Barcelona će ugostiti kijavski Dinamo.

"Puni smo samopouzdanja nakon što smo prošle godine podigli trofej i znamo da ćemo morati naporno raditi da to ponovimo. Uspjeli smo zahvaljujući poniznosti, a to moramo nastaviti dokazivati u svakoj utakmici. Dinamo je na vrhu ukrajinske lige, imaju dobre igrače kao što su Ševčenko i Gusev. Taktički su disciplinirani od kad je stigao Gazajev", rekao je Guardiola prije ogleda u kojem neće moći računati na povrijeđenog Thierryja Henryja.

Inter u drugom kolu najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja gostuje kod Rubina iz Kazana. Ovaj susret će početi nešto ranije u odnosu na ostale utakmice. Lider ruskog prvenstva, nakon poraza u Kijevu, pokušat će doći do prvih bodova protiv prvaka Italije.

"U sljedeće tri utakmice želimo osvojiti dovoljno bodova da možemo mirni putovati u Barcelonu. Gledao sam Rubin nekoliko puta. Radi se o organiziranoj momčadi koja igra u postavi 4-4-2, a napadači Aleksandr Bukhov i Alejandro Dominguez odlično se snalaze u tom sistemu. U prednosti su jer igraju kući, a vrijeme je također nije na našoj strani, jer je u Milanu puno toplije nego tamo u ovo doba godine", rekao je Mourinho.

Unirea igra na Steauinom stadionu u Bukureštu gdje dočekuje Stuttgart, a pitanje je hoće li biti spreman napadač Apostol. Njemački klub se polako diže u formi, ali to još uvijek nije to. U slučaju da izgube, to će im biti 50. poraz u UEFA-inim takmičenjima. Kod Nijemaca Lanig, Magnin i Hleb su povrijeđeni.

Rangers više od 20 godina nije pobijedio španskog predstavnika, ali razlog za optimizam Škotima daje omjer na domaćem terenu gdje su u zadnjih 20 dvoboja izgubili samo jedan. U goste im ovaj put dolazi neugodna Sevilla. Domaćin na ljekarskom tretmanu ima Davisa, Papca, Edua, Laffertyja i Broadfoot. Španci imaju manje problema s izostancima i njihove glavne zvijezde bi trebale istrčati na Ibroxu.

Olympiacos je do sada na Otoku igrao osam puta i nikada nije odnio niti bod, a primili su čak 27 golova, uz poražavajuću činjenicu da su postigli svega jedan pogodak. Šansu gosti vide kod Arsenala, jer će domaćin u igru ući bez Nasrija, Fabianskog, Djouroua, Almunije, Walcotta i Denilsona.

"Olympiacos se mora respektirati. Imaju iskustva igranja u Ligi prvaka, u zadnjih deset godina su uvijek tu i znaju što ih čeka u Londonu. Jaki su u kaznenom prostoru i moramo biti oprezni", iskren je menadžer Arsenala Arsene Wenger.

AZ Alkmaar na svom stadionu dočekuje Standard de Liege. Iako su kod domaćina upitni Martens, Romero te Mendes da Silva, AZ svoj optimizam temelji na jednom strašnom statističkom podatku, u 33 domaće utakmice u UEFA-inim takmičenjima samo su jednom poraženi. Belgijancima će nedostajati Mbokani, Ramos, Collet te ponajviše Defour.

Drugo kolo Lige prvaka:
Fiorentina - Liverpool
Debreceni VSC - Olympique Lyon
Rubin Kazan - FC Internazionale
Barcelona - FC Dinamo Kijev
Unirea Urziceni - VfB Stuttgart
Rangers FC - Sevilla
Arsenal - Olympiacos
AZ Alkmaar - Standard de Liege

index.hr/tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije