Finale Kupa BiH: Odbrana titule za FK Velež ili dupla kruna za FK Zrinjski?

3
Radiosarajevo.ba
Finale Kupa BiH: Odbrana titule za FK Velež ili dupla kruna za FK Zrinjski?
Foto: Instagram / FK Velež - FK Zrinjski

Finale Kupa Bosne i Hercegovine se održava danas, 17. maja, a na teren stadiona Bilino polje u Zenici izaći će fudbaleri FK Velež i FK Zrinjski. 

Mostarski rivali će tako odigrati svoj četvrti duel ove sezone, a u prethodna tri susreta kao bolji izlazili su Plemići. Rođeni se, ipak, nadaju pobjedi u najbitnijoj utakmici, finalu Kupa BiH. 

FK Zrinjski je na putu do finala igrao protiv FK Zvijezda 09 (4:0), FK Laktaši (4:0), FK Radnik Bijeljina (5:1) i FK Tuzla City (7:0).

Na današnji dan rođen jedan od najvećih bh. pisaca Safvet-beg Bašagić

Na današnji dan rođen jedan od najvećih bh. pisaca Safvet-beg Bašagić

FK Velež je, s druge strane, porazio TOŠK Tešanj (2:0), FK Posušje (2:0), FK Slogu Doboj (7:0) i FK Željezničar (3:1). 

Ova utakmica će također odrediti da li dobijamo novog osvajača Kupa. Podsjetimo, FK Velež je ovaj trofej osvojio prethodne sezone, kada su u finalu porazili FK Sarajevo nakon boljeg izvođenja penala.

FK Velež ponosno objavio: Rasprodane sve karte za finale Kupa BiH protiv FK Zrinjski

FK Velež ponosno objavio: Rasprodane sve karte za finale Kupa BiH protiv FK Zrinjski

S druge strane, FK Zrinjski traži duplu krunu, nakon što su osvojili titulu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine tri kola prije kraja prvenstva. 

Što se tiče forme, bolje u ovaj meč ulazi FK Zrinjski. Oni imaju samo jedan poraz u 2023. godini, te ukupno tri ove sezone. U posljednja tri meča imaju pobjede uz gol razliku 9:2

FK Velež, s druge strane, ima samo jednu pobjedu u ligi još od sredine aprila. Bod(ove) su protiv Rođenih osvajali FK Tuzla City, FK Široki Brijeg, FK Zrinjski, FK Željezničar i FK Igman Konjic, a jedina pobjeda u ovom periodu je bila protiv FK Borac. 

Inače, interesantno je spomenuti da ovu utakmicu pomno prate i sarajevski klubovi, FK Sarajevo i FK Željezničar. Oni se nadaju pobjedi FK Zrinjski, kojom bi se mjesta koja vode u Europu otvorila i do četvrte pozicije na tabeli Premijer lige BiH. 

Utakmica počinje u 18:00 sati, a direktan prijenos je omogućen na kanalima Arene Sport. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije