Finale Europa lige: Kolašinac u borbi za četvrti, ali najveći trofej u karijeri

0
Radiosarajevo.ba
Finale Europa lige: Kolašinac u borbi za četvrti, ali najveći trofej u karijeri
Foto: Atalanta BC / Sead Kolašinac

Atalanta i Bayer Leverkusen večeras u Dublinu igraju finale Europske lige, čiji će akter biti i bh. reprezentativac Sead Kolašinac (30).

Kolašinac, član kluba iz Bergama, oporavio se od povrede zbog koje je propustio nekoliko mečeva i prema najavama pojedinih italijanskih medija započet će večerašnji duel.

Za njega će ovo biti drugo finale Europa lige. Prvo je igrao 2019. kada su se u finalu sastali Chelsea i njegov Arsenal. Plavci su tada slavili s 4:1 i osvojili trofej.

James u haljini služavke? Slavni košarkaš se našao u centru skandala koji potresa SAD

James u haljini služavke? Slavni košarkaš se našao u centru skandala koji potresa SAD

Ovo će ujedno biti prilika za njegov najveći trofej u karijeri. Do sad ih je osvojio tri – sva tri s Arsenalom. Jednom FA kup, a dva puta Superkup Engleske.

Atalanta će se također boriti za svoj najveći trofej u klupskoj historiji.

Lijepe vijesti za našeg Zmaja: Kolašinac će biti spreman za finale Europa lige

Lijepe vijesti za našeg Zmaja: Kolašinac će biti spreman za finale Europa lige

"Vjerujemo da smo se dobro pripremili i jedva čekamo da utakmica počne. Svjesni smo da igramo protiv sjajnog protivnika. Znamo da je Leverkusen bez poraza i da su imali sjajnu sezonu, ali njihovi rezultati nisu slučajnost.

No, i naš put do finala je bio jako dobar, pobijedili smo snažne momčadi i vjerujemo da možemo do naslova. Mali detalji mogu biti odlučujući u finalu", istakao je trener Atalante Gian Piero Gasperini.

Njen protivnik, Bayer Leverkusen, ovo takmičenje je osvojio u sezoni 1987/88, dok je još nosilo ime Kup UEFA. U ovaj meč ulazi sa savršenom sezonom, bez pretrpljenog poraza 51 utakmicu zaredom.

"Naše samopouzdanje nas tjera dalje. Znamo da možemo zabiti golove do posljednje minute, to je veliki napredak koji je momčad napravila ove sezone. Od početka smo vjerovali u našu igru i to je u središtu ovog uspješnog niza.

Pripremit ćemo se kao za sve utakmice do sada. Nismo izgubili već 51 utakmicu, moji dečki znaju se prilagoditi različitim situacijama, to vrijedi i za finale. Atalanta zna što želi i uspješna je u Italiji i Europi. Ali, mi smo imali puno utakmica u Njemačkoj protiv ekipa koje igraju slično. Sutra će biti potrebna taktika, inteligencija i mentalitet", rekao je trener Bayer Levekrusena Xabi Alonso.

Utakmica se igra od 21 sat uz prijenos na Areni Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije