FIFA žestoko kaznila legendu Barcelone: Samuel Eto'o suspendovan i mora platiti 350.000 maraka

0
Radiosarajevo.ba
FIFA žestoko kaznila legendu Barcelone: Samuel Eto'o suspendovan i mora platiti 350.000 maraka
Foto: Football Times / Samuel Eto'o u dresu Barcelone

FIFA je u ponedjeljak kaznila predsjednika fudbalske federacije Kameruna, Samuela Eto'a, sa šest mjeseci suspenzije zbog njegovog ponašanja na utakmici Svjetskog prvenstva za žene do 20 godina.

Bivša zvijezda Barcelone proglašena je krivom za kršenje FIFA-inih pravila koja se odnose na "uvredljivo ponašanje, kršenje principa fer-pleja i nedolično ponašanje igrača i zvaničnika".

Optužbe se odnose na utakmicu Kameruna u osmini finala protiv Brazila, koju su Južnoamerikanci dobili rezultatom 3-1 nakon produžetaka.

Svjetski dan turizma u Sarajevu: 'Ove godine obaramo sve rekorde posjeta i noćenja'

Svjetski dan turizma u Sarajevu: 'Ove godine obaramo sve rekorde posjeta i noćenja'

Eto'o i delegacija Kameruna su se pobunili zbog penala koji je doveo do izjednačenja Brazila na utakmici u Bogoti, Kolumbija, 11. septembra.

Eto'o je suspendovan od prisustvovanja bilo kojim utakmicama Kameruna, bez obzira na pol ili uzrasnu kategoriju, ali kazna ne utiče na njegovu ulogu predsjednika Fecafoot-a, fudbalske federacije Kameruna.

U julu je Eto'o kažnjen sa 200.000 dolara zbog ugovora s online kockarskom firmom, koji je označen kao kršenje etičkih pravila od strane Afričke fudbalske konfederacije.

Eto'o, izabran za predsjednika Fecafoot-a 2021. godine, također je bio u sukobu s ministarstvom sporta svoje zemlje, nazivajući imenovanje Belgijanca Marca Brysa za trenera muške reprezentacije ranije ove godine "nezakonitim".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije