FIFA suspendirala Rubialesa na 90 dana jer je poljubio nogometašicu u usta

1
Radiosarajevo.ba
FIFA suspendirala Rubialesa na 90 dana jer je poljubio nogometašicu u usta
Foto: Printscreen / Luis Rubiales poljubio igračicu

Disciplinska komisija Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) zabranila je u subotu predsjedniku Španskog nogometnog saveza (RFEF) Luisu Rubialesu (46) obnašanje dužnosti u nogometu na 90 dana jer je na Svjetskom prvenstvu poljubio u usta španjolsku nogometašicu Jennifer Hermoso (33).

Disciplinska komisija, kojom predsjeda Kolumbijac Jorge Ivan Palacio, objavila je saopćenje u kojem navodi da je "privremeno suspendirala" Rubialesa u "svim nogometnim aktivnostima na nacionalnoj i međunarodnoj razini".

"Ova suspenzija, koja počinje teći od danas, inicijalno će biti na snazi 90 dana", navedeno je.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

FIFA je u četvrtak bila otvorila disciplinski postupak protiv Rubialesa koji je na čelu RFEF-a od maja 2018. godine.

Španska ženska nogometna reprezentacija pobijedila je prije šest dana s 1-0 Englesku u finalu Svjetskog prvenstva igranom u australskom Sydneyu. Prije nego su podigle pobjednički pehar, igračice su jedna po jedna primale zlatne medalje. Na podiju, među osobama koje su tom prilikom čestitale igračicama, nalazio se i Rubiales. Kada je naišla igračica Hermoso, zagrlio ju je i rukama privukao njenu glavu k sebi pa ju poljubio u usta, nakon čega se smijao.

Rubiales je u petak iz sjedišta RFEF-a poručio kako je poljubac bio "spontan" uslijed slavljeničke euforije, a da je Hermoso prethodno pristala na njega.

Igračica je kasnije tokom dana izvijestila da ju je poljubio protivno njenoj volji te da neće igrati za reprezentaciju dok joj je on na čelu.

Sve 23 nogometašice Španije koje su osvojile naslov svjetskih prvakinja poručile su u pismu preko sindikata da se neće vratiti u reprezentaciju dok je Rubiales na čelu saveza.

Šokantan potez na dodjeli medalja: Rubiales uhvatio igračicu za glavu i poljubio u usta

Šokantan potez na dodjeli medalja: Rubiales uhvatio igračicu za glavu i poljubio u usta

On je poručio kako neće odstupiti s funkcije.

Disciplinska komisija FIFA-e trebala bi naknadno donijeti svoju konačnu odluku, pa je trenutačno na snazi njena privremena mjera.

Disciplinska komisija FIFA-e zabranila je predsjedniku Španskog nogometnog saveza Luisu Rubialesu obnašanje dužnosti u nogometu na 90 dana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije