FIFA šokirala navijače: Svjetsko prvenstvo u Kataru neće početi 21. novembra

0
Radiosarajevo.ba
FIFA šokirala navijače: Svjetsko prvenstvo u Kataru neće početi 21. novembra
Foto: EPA / Trofej Svjetskog prvenstva

Prema sadašnjem rasporedu Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje u ponedjeljak 21. novembra utakmicom između Senegala i Nizozemske, ali FIFA, kako piše argentinski časopis "Ole", razmišlja o pomicanju tog termina na dan ranije, na nedjelju 20. novembra.

Tog dana bi prvu i jedinu utakmicu Svjetskog prvenstva trebali igrati domaćin Katar i Ekvador, koji se nalaze u istoj grupi A kao Senegalci i Nizozemci. Ostatak rasporeda ostao bi nepromijenjen.

FIFA i organizatori su pristali na ovu promjenu, izjavili su za agenciju France Presse izvori bliski turniru. 

Srušio se avion blizu slovenske granice: Pilot smrtno stradao, istraga u toku

Srušio se avion blizu slovenske granice: Pilot smrtno stradao, istraga u toku

Igrači i reprezentacije će imati malo vremena za pripreme. Prvenstva će uglavnom stati sedam dana prije početka Svjetskog prvenstva i mnogi smatraju da će to biti popriličan problem.

Također, neće biti previše vremena za odmor i nakon okončanja prvenstva. Igrači se odmah vraćaju u klubove, a posebno će teško biti fudbalerima iz engleske Premier lige koji tokom novogodišnjih i božićnih praznika imaju ionako zgusnut raspored.

Svima bi ipak trebalo olakšati pravilo pet izmjena koje je ostalo na snazi i treneri će koliko-toliko moći da odmore svoje glavne igrače u određenim utakmicama.

Podsjetimo, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela izboriti učešće ni na ovom Mundijalu budući da smo u kvalifikacionoj grupi zauzeli tek četvrtu poziciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije