FIFA pod povećalom pratila meč u Zenici

Radiosarajevo.ba
FIFA pod povećalom pratila meč u Zenici

Utakmicu BiH - Španija osim brojnih uzvanika, sportskih radnika , novinara i navijača posmatrali su i visokopozicionirani članovi FIFA-e.

Walter Gagg , tehnički savjetnik izvršne kancelarije Predsjednika FIFA bio je zadužen za sveukupnu "sliku" koja se mogla vidjeti na Bilinom polju.

Sudeći prema osmijehu na licu te poklonu kojem je uručio direktoru Čelika Zaimu Mujezinoviću, možemo očekivati pozitivne izvještaje iz centrale FIFA.

Također, nije krio zadovoljstvo i sa obavljenim poslovima kada su u pitanju brojne novinarske ekipe koje su se nalazile na stadionu pa je stoga čestitao i portparolu BiH Saveza Slavici Pecikozi.

Vezano: Španija prejaka za Zmajeve (VIDEO)

Podsjetimo, još pred utakmicu sa Turskom u N/FSBiH stigao je dopis iz FIFA-e u kojem stoji da će u slučaju navijačkih ispada naša reprezentacija biti kažnjena, uz mogućnost i isključenja sa takmičenja. Opomena krovne kuće svjetskog nogometa važila je i za naredna dva meča u Talinu i Zenici.

U petak nova rang lista, u ponedjeljak izvlačenje parova baraža

FIFA u petak će objaviti listu najboljih svjetskih selekcija, nakon čega će biti poznate i četiri ekipe koje će biti nosioci u baražu. Trenutno su to Francuska, Rusija, Portugal i Grčka. Prema trenutnom rasporedu u drugom bubnju bi se našle reprezentacije Ukrajine, Slovenije, Republike Irske i Bosne i Hercegovine.

Na UEFA-inoj rang listi Bosna i Hercegovina se nalazi na 26. poziciji, ali ne sumnjamo da će u petak 'Zmajevi' napredovati još par mjesta.

Žrijeb parova baraža evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine će biti održano 19. oktobra u Zurichu.

Ćiro priželjnkuje Grčku ili Portugal

"Ivica Osim me je inficirao s Francuskom ali sve što više razmišljam kažem samom sebi kako bi bilo dobro da ne dobijemo njih ili Ruse. Možda bi nam najbolje pasala Grčka, pa čak i Portugal", rekao je Ćiro odbacivši tezu kako je BiH autsajder u mečevima baraža.

"Ako je Srbija mogla ispred Francuske, zašto ne bi i mi. Pred ovakvom divnom publikom mi smo favoriti u svakoj utakmici", u svom je stilu presicu zaključio selektor Blažević.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije