FIFA objavila finaliste: Ko će biti najbolji igrač svijeta?

Fena
FIFA objavila finaliste: Ko će biti najbolji igrač svijeta?
Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je finaliste u svim kategorijama uoči izbora za najboljeg igrača na svijetu.

U izboru za fudbalera godine, trojica najboljih su Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Antoine Griezmann.

Osvajač prestižne nagrade će biti proglašeni u Zürichu 9. januara.

U izboru za najljepši gol godine, Puskasovu nagradu, ostali su veznjak Corinthiansa Marlone za gol Cobresalu, Venezuelanka Dariuske Rodriguez za gol Kolumbiji, te Mohd Faiz Subri iz Pulau Pinanga za gol protiv Pahanga, prenosi portal "Goal".

FIFA  je objavila i uži spisak kandidata za nagradu za najboljeg trenera godine.

U užem krugu ostala su tri trenera, Italijan Claudio Ranieri, menadžer Leicester Cityja, s kojim je osvojio englesku Premier league, selektor Portugala Fernando Santos, koji je osvojio ovogodišnji Euro, te Francuz Zinedine Zidane, koji je Real Madrid doveo do naslova u Ligi prvaka.

U ženskoj konkurenciji za najbolji trenericu godine su Njemica German Silvia Neid, selektorica SAD Jill Ellis te selektorica švedske Pia Sundhage.

Krovna nogometna organizacija najbolje će izabrati kombinacijom glasova selektora i kapitena reprezentacija, glasova novinara te glasanja putem internteta. 

Svečanost dodjele priznanja će se obaviti 9. januara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije