FC Cordoba saopštila: Da li se Gudelj vraća na teren nakon srčanog zastoja

0
Radiosarajevo.ba
FC Cordoba saopštila: Da li se Gudelj vraća na teren nakon srčanog zastoja
Foto: Instagram / Dragiša 'Dragi' Gudelj

Dragiša Gudelj, rođeni brat srbijanskog reprezentativca Nemanje Gudelja, oglasio se na društvenim mrežama nakon što je na utakmici Cordobe i Ferrola u Trećoj ligi Španije i ostao da leži bez svijesti.

Srpski fudbaler i dalje će se baviti sportom, a iz njegovog kluba su također uputili saopštenje.

"Dragi želi da ponovo igra fudbal. Našem fudbaleru biće ugrađen ICD (implantabilni kardioverter defibrilator) uređaj i on će tako moći da nastavi karijeru. Medicinski pregledi su potvrdili da je Gudelj patio od ventrikularne tahikardije koja je izazvala srčani zastoj, a samim tim i iznenadnu smrt. Brzom intervencijom ljekarskih službi uspio je da mu spase život", navode iz nogometnog kluba Cordoba.

Kultura sjećanja: Kanada će kosponzorirati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Kultura sjećanja: Kanada će kosponzorirati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Na svom zvaničnom Instagram profilu, oglasio se i njegov brat Nemanja, koji se zahvalio svima na izuzetnoj podršci

"Želim da izrazim najiskreniju zahvalnicu u ime sebe i svoje porodice, na ukazanoj brizi za Dragijevo zdravstveno stanje", kazao je srbijanski reprezentativac.

Uz to, dodao je i da je njegov brat u životu zahvaljujući brzoj intervenciji ljekara.

"Uprkos teškoj situaciji, osjetili smo vašu podršku i ljubaznost, gestove koje nikada nećemo zaboraviti.

Na kraju, hvala navijačima bijelo-zelenih, na svakoj pjesmi ohrabrenja i uljepšavanja Dragijeve ljubavi prema vama", zaključio je u svojoj objavi.

Podsjetimo, Dragiša Gudelj je u 11. minuti trećeligaškog susreta Španjolske između Cordobe i Racing de Ferrola doživio zastoj srca. Srbijanski nogometaš je nepomično ostao ležati na terenu a mnogi prisutni pribojavali su se najgoreg scenarija jer su ga doktori sedam minuta na terenu oživljavali defibrilatorom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije