Farmaceuti slavili protiv Dinama, Rijeka na korak do titule

Radiosarajevo.ba
Farmaceuti slavili protiv Dinama, Rijeka na korak do titule
Odigrane su dvije najzanimljivije utakmice 30. kola Hrvatske nogometne lige, a šest kola prije kraja Rijeka je "pobjegla" drugoplasiranom Dinamu osam bodova i došla na korak do prve titule prvaka Hrvatske.

Prvi su na teren izašli zagrebački Modri, a gostovanje na Gradskom stadionu u Koprivnici neće pamtiti po dobrom. Slaven Belupo je ostvario prvu pobjedu ovog proljeća. Petoplasirana ekipa HNL-a devet utakmica nije upisala trijumf, a onda su Koprivničani vjerovatno riješili pitanje osvajača titule prvaka Hrvatske.

Slaven je do vodstva došao u 43. minuti preko Hebera, a na izjednačenje se čekalo do 78. minute. Ćorić je odlično šutirao, pogodio stativu, a mrežu Slavena zatresao je Moro. Tri boda Farmaceutima donio je Bogojević u 92. minuti susreta.

Rijeka je iskoristila kiks Dinama i s trijumfom protiv Osijeka došla do veliki osam bodova prednosti u odnosu na Modre, šest kola prije kraja Hrvatske nogometne lige. Rijeka je golovima Bezjaka i Andrijaševića s bijele tačke u 11. i 90. minuti slavila protiv Osijeka rezultatom 2:0. Gosti su drugo poluvrijeme igrali s igračem manje. Crveni karton dobio je Ejupi u 47. minuti susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije