Fadil Vokrri: Bojim se da nas ne izbace iz FIFA-e i UEFA-e

Tanjug
Fadil Vokrri: Bojim se da nas ne izbace iz FIFA-e i UEFA-e
/ Fadil Vokrri (Foto: Anadolija)
Predsjednik Fudnbalskog saveza Kosova Fadil Vokrri plaši se da bi FIFA i UEFA mogle preispitati odluku o članstvu te organizacije zbog nedostatka infrastrukture.

Vokrri je dodao da bi odlaganje izgradnje stadiona na Kosovu moglo izazvati polemiku da li je odluka o prijemu u dvije fudbalske kuće bio dobar potez.

Izjava je došla nakon što su čelnici UEFA-e odbili plan vlasti u Prištini o renoviranju stadiona u iznosu od 3,8 miliona evra.

"Ovo nije pritisak na vlasti, već čista realnost. Ukoliko se ovakva situacija nastavi, ne vidim drugačiji ishod", rekao je Vokrri za prištinski portal Kalzo.

Kosovski fudbaleri kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji igraju u Albaniji, jer u Prištini nemaju potrebne infrastrukturne uslove.

Kosovo je u maju primljeno u UEFA-u, a potom i u FIFA-u, što je izazvalo Fudbalski savez Srbije da uložio žalbu Sportskom sudu za arbitražu (CAS) u Lozani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije