Fabrizio Romano tvrdi: Lionel Messi će biti osvajač nove Zlatne lopte?

0
Radiosarajevo.ba
Fabrizio Romano tvrdi: Lionel Messi će biti osvajač nove Zlatne lopte?
Foto: EPA - EFE / Lionel Messi s trofejem Svjetskog nogometnog prvenstva

Argentinski nogometaš Lionel Messi će večeras biti proglašen za najboljeg igrača sezone 2022./2023. te će mu se dodijeliti Zlatna lopta.

Ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano danas, 30. oktobra, saopštio je ovu informaciju na svom Facebook profilu.

"Lionelu Messiju će biti dodijeljena Zlatna lopta za 2023. godinu večeras u Parizu - potvrđeno je", piše u objavi Romana.

Džemil Hodžić posvetio film bratu Amelu koji je ubijen snajperskim hicem u opkoljenom Sarajevu

Džemil Hodžić posvetio film bratu Amelu koji je ubijen snajperskim hicem u opkoljenom Sarajevu

Messi je u prošloj sezoni u 55 utakmica svih takmičenja postigao 32 gola i udijelio 25 asistencija. Pomagao je Paris Saint Germainu da osvoji novu ligašku titulu i francuski kup.

Svoju najznačajniju ulogu odigrao je na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. kada je sa sedam golova vodio Argentinu do nove dugoočekivane titule prvaka svijeta.

Međutim, mnogi će smatrati da Messi nije zaslužio da bude najbolji igrač pored Norvežanina Erlinga Haalanda koji je imao fenomenalnu sezonu u Manchester Cityju. 

On je prošle sezone u 35 nastupa za Manchester City postigao 36 golova te je tako oborio rekord engleske Premijer lige za igrača sa najviše pogodaka u jednoj sezoni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije