Europska takmičenja: Bez pobjednika u Lisabonu i Berlinu, Leverkusen i Roma slave kod kuće

0
S. P. M.
Europska takmičenja: Bez pobjednika u Lisabonu i Berlinu, Leverkusen i Roma slave kod kuće
Foto: EPA - EFE / Sporting vs Arsenal

Sporting i Arsenal na stadionu Josea Alvaladea u Lisabonu, Portugal, odigrali su svoj prvi susret u osmini finala Europa lige.

William Saliba je u 22. minuti zabio glavom za gostujuću ekipu, nakon kornera Fabia VieireSebastian Coates i Oleksandr Zinchenko su u 23. požutili zbog nesportskog ponašanja. U 34. minuti, ovaj put za Portugalce, glavom pogađa Goncalo Inacio poslije kornera Marcusa EdwardsaGabriel Martinelli je dobio žuti karton u 43. minuti. Poluvrijeme je bilo neriješeno, 1:1.

Paulinho donosi gostima prednost nakon što se lopta odbila od golmana u 58. minuti. Hidemasa Morita tri minuta kasnije bilježi žuti. Morita pravi joše jednu grešku u 62. minuti, gostima poklanja gol, 2:2.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Srebrenice, rano ljuta

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Srebrenice, rano ljuta

Slavlje u Vječnom gradu

U Italiji Roma je igrala protiv španskog Real Sociedada. Rimski klub u 13. minuti volejom Stephana El Shaarawya dolazi do prvog gola. Poluvrijeme je prošlo bez kartona, 1:0 za domaću ekipu.

Gosti gube živce, u 69. Asier Illarramendi i u 71. Igor Zubeldia dobili su po žuti karton. Andoni Gorosabel u 80. također. Marash Kumbulla potrvđuje pobjedu Rome u 87. minuti.

Nijemci čvrsti protiv Mađara

Bayer Leverkusen je dočekao mađarski Ferencvaros. Nijemci su poveli već u devetoj minuti, Kerem Demirbay je šutirao izvan boksa, nije to mogao spasiti Denes Dibusz. Demirbay dobija žuti u 38. minuti, a minut kasnije Xabi Alonso zbog nesportskog ponašanja. Marquinhos je požutio u 45. minuti. 1:0 poluvrijeme.

Kristoffer Zachariassen u 49. bilježi četvrti žuti na ovom susretu. Slijedi niz žutih, Endre Botka i Florian Wirtz u 76. minuti, te Odilon Kossounou u 83. minuti. Edmond Tapsoba glavom ubacuje u 86. za drugi gol Bayera i potvrđuje njemačku pobjedu, 2:0.

Teški 'Unionski' duel

Union Berlina i Union St. Gilloisea igrali su u Njemačkoj. Yorbe Vertessen u 20. bilježi prvi karton ovog susreta. Belgijska ekipa dolazi do prednosti u 28. golom Victora Okoh Bonifacea. No, Josip Juranović šutira direktno na gol iz slobodnog udarca u 42. minuti, 1:1.

Vertessen šutira u 58. i gosti vode ponovo. Udarac Robina Knochea iz penala golman spašava u 69. minuti, no naknadni nije mogao, izjednačeno je ali ne dugo. Boniface samo tri minuta kasnije pogađa svoj drugi gol. Knoche bilježi prvi žuti za domaću ekipu u 75. minuti. Niko Giesselmann bilježi žuti u 85. minuti. Sven Michel volejom zabija treći gol domaće ekipe za konačnih 3:3.

Engleska vlast na Kipru

Na Kipru AEK Larnaca je igrala protiv West Ham Uniteda. Michail Antonio je dao Englezima prednost u 36. minuti. Antonio nastavlja u drugoj minuti sudijske nadokande, dva gola za goste. Poluvrijeme bez kartona.

Norveški sudija poklanja u 68. prvi žuti karton Flynnu Downesu. Thilo Kehrer u 87. drugi. Bez golova je prošlo drugo poluvrijeme. Rezultat 0:2.

Bez pobjednika u Briselu

Anderlecht se susreo sa Villarealom u Briselu. Manu Triguerosa u 28. na Lotto Parku pogađa za gostujuću ekipu. Trigueros dobija žuti u 37. minuti, pred kraj poluvremena u 45. i trener Belgijanaca Brian Riemer dobija žuti.

U 57. utakmica se izjednačava, Anders Dreyer je precizan za domaću ekipu. Nije više bilo golova, 1:1.

Nice 'minimalcem'

Sheriff i Nice su igrali u Čisinau, Moldavija. Patrick Kpozo bilježi prvi žuti u 12. minuti, gosti dobijaju žuti također u 44. minuti, sudija je zabilježio Dantea. Francuska ekipa je u trećoj minuti sudijske nadokande došla do prednosti, gol Ayouba Amraouia. Poluvrijeme 0:1.

Sudija bilježi Ibrahima Akanbia u 62. minuti, i minut kasnije Kephren Thuram-Ulien također dobija žuti. I Pablo Rosario ide na spisak sudije u 73. minuti, te Armel Junior Zohouri u 86. minuti. Kao i prvom, 0:1.

Drugi susreti ovih parova Europa lige i Konferencijske lige se igraju iduće sedmice, 16. marta. Prenos možete pratiti na kanalima Arenasporta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije