Europa liga: Remi nedovoljan za HŠK Zrinjski, igrat će grupnu fazu Konferencijske lige

0
Radiosarajevo.ba
Europa liga: Remi nedovoljan za HŠK Zrinjski, igrat će grupnu fazu Konferencijske lige
Foto: Facebook / HŠK Zrinjski

U revanš meču playoffa Europa lige, predstavnik Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski remizirao je s austrijskim LASK-om, a rezultat je glasio 1:1. 

Predstavnik naše zemlje izgubio je u prvom meču rezultatom 2:1, pa je tako ispao iz Europa lige. Ipak, Mostarci su uspjeli doći do grupne faze Konferencijske lige, što je najveći postratni uspjeh bosanskohercegovačkog fudbala. 

Počelo je odlično za Zrinjski, te su se smjenjivale šanse pred golom gostujućeg golmana. Upravo golman Lawal je napravio penal u 35. minuti na Mariju Ćužeu, kojeg uspješno koristi Nemanja Bilbija i tako je anulirana prednost LASK-a iz prvog meča. 

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

Nažalost po Mostarce, šok dolazi na startu drugog poluvremena. LASK izjednačava fantastičnim golom Jovičića, čime su Austrijanci došli do rezultata koji ih vodi u grupnu fazu Europa lige. 

Do kraja meča je Zrinjski uradio sve da dođe do još jednog pogotka, ali u tome nisu uspjeli, te će se morati zadovoljiti plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije