EURO 2024 | Italija golom u posljednjoj minuti osvojila bod protiv Hrvatske

9
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Italija golom u posljednjoj minuti osvojila bod protiv Hrvatske
Foto: AA / EURO 2024 | Hrvatska - Italija

Završena je jedna od dvije utakmice trećeg kola u grupi B UEFA Evropskog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i Italije.

Hrvatska je krenula ofanzivno od samog početka a prvu priliku bilježimo veću petoj minuti kada Sučić šutira sa 20-ak metara ali Donnarumma odlično brani.

Nakon početnog pritiska Hrvatske, Italija je preuzela inicijativu. U 20. minuti Retegui odlično šutira ali Livaković brani, a sedam minuta poslije Barella glavom šutira sa pet metara, ali opet Livaković brani njegov udarac. U 36. minuti Pellegrini je pokušao iz teške situacije, ali ponovo Livaković hvata loptu.

Pucnjava u svadbenoj koloni u Tuzli uznemirila građane

Pucnjava u svadbenoj koloni u Tuzli uznemirila građane

Uspjeli su i fudbaleri Hrvatske potom da konsoliduju redove ali do prave prilike nisu došli i bez pogodaka je završeno poluvrijeme u Leipzigu.

Drugo poluvrijeme je počelo ofanzivnijom igrom Hrvatske a to im se isplatilo u 54. minuti. Najprije je dosuđen jedanaesterac nakon igranja rukom kojeg je promašio Luka Modrić ali u nastavku akcije isti igrač postiže gol nakon što je Budimir šutirao a Donnarumma odbio loptu na koju je Modrić natrčao i pospremio je u mrežu.

Hrvatska je potom zaigrala i daleko agresivnije te je zabilježeno nekoliko oštrih startova na sredini terena nad fudbalerima Italije.

Uspjeli su Italijani vrlo brzo da konsoliduju redove, prezumu inicijativu i počnu vršiti sve veći pritisak na defanzivu Hrvatske. Bastoni je u 61. minuti uputio udarac glavom ali Livaković hvata tu loptu, a nakon što su uvezali i nekoliko kornera, Raspadori je šutirao u 72. minuti ali je njegov udarac izblokiran.

I jedan i drugi trener pokušali su izmjenama da unesu svježinu u svoje ekipe pred kraj utakmice ali kako se kraj utakmice bližio tako su i Italijani igrali sve ofanzivnije i sve češće su bili pred golom Hrvatske. U 87. minuti Scamacca je zakasnio na ubacivanje Chiese i propustio je priliku za izjednačenje.

Nadoknada vremena je iznosila osam minuta a u posljednjoj minuti Italijani dolaze do velikog izjednačenja. Zaccagani je pogodio za 1:1 i veliko slavlje Italije koja slavi plasman u naredni krug takmičenja, dok je Hrvatska završila kao trećeplasirana.

U drugom susretu grupe B Španija je savladala Albaniju sa 1:0 i tako se kao prvoplasirana iz grupe plasirala u osminu finala UEFA Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije