Euro 2012: Platini ponovno zaprijetio Ukrajincima

Radiosarajevo.ba
Euro 2012: Platini ponovno zaprijetio Ukrajincima

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini uputio je još jednu javnu prijetnju Ukrajini, suorganizatorima Europskog prvenstva 2012. godine.

"Postoji teoretska mogućnost da preselimo Europsko prvenstvo", kazao je Platini, što je odmah na noge podiglo Njemačku koja iz prikrajka očekuje baš takav rasplet događaja i nude stadione u Berlinu i Leipzigu kao trenutno spremne za organizaciju.

Podsjetimo da Ukrajina, u većoj mjeri, ali i Poljska imaju problema s organizacijom europske nogometne smotre, a oni se odnose na stadionske, prometne i smještajne infrastrukture koji nikako ne zadovoljavaju visoke UEFA-ine kriterije.

Kakva je trenutačna faza organizacije najbolje govori podatak da su Ukrajinci zatražili kredit koji je za financiranje projekta organiziranja Eura 2012. odobrila Nacionalna banka u iznosu od 880 miliona eura.

Ipak, stopirao ga je tamošnji predsjednik Victor Yushchenko, svjestan da bi takvo zaduživanje u vrijeme "stezanja remena" moglo dodatno naškoditi financijski potresenoj državi.

Vezano:
Yushchenko blokirao kredit od 880 miliona eura za Euro 2012.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije