EURO 2012: Navijače u vojne baze

Radiosarajevo.ba
EURO 2012: Navijače u vojne baze

Organizatori EURO-a 2012. godine na neobičan način planiraju riješiti problem nedostataka hotelskog smještaja u Ukrajini - 'parkiranjem' navijača u vojnim bazama.

Ukrajina ima velikih problema s nedostatkom hotelskog smještaja, međutim zbog problema s financijskim sredstvima i spore birokracije neće uspjeti izgraditi potrebne hotele pa Ukrajinci razmišljaju navijače smjestiti u brojne vojne baze razasute po zemlji.

Neki vojni objekti nisu korišteni godinama, dok su drugi u vrlo dobrom stanju posebice u Kijevu, Donjecku i Dnjipropetrovsku. U većini baza se nalaze i restorani, pa bi se tako mogao riješiti i problem prehrane. Razmišlja se o i riječnim brodovima koji bi se uz vrlo malo ulaganja mogli pretvoriti u hotele.

Prema posljednjem izvještaju Europske nogometne federacije, radovi na ukrajinskim stadionima odvijaju se dobro, ali problem ostaju hoteli i zrakoplovne luke.

Iduća UEFA-ina inspekcija u Ukrajinu dolazi u decembru.

net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije