Englezi upisali novi poraz: Belgija je treća na svijetu

Radiosarajevo.ba
Englezi upisali novi poraz: Belgija je treća na svijetu
Pretposljednju utakmicu na Mundijalu u Rusiji odigrale su reprezentacije Engleske i Belgije, a pobjedu su na kraju upisali fudbaleri Belgije rezultatom 2:0.

Utakmica koju je vjerovatno najteže igrati na Svjetskom prvenstvu. Duel za treće mjesto, dva poružena polufinalista kojima je san srušen na samom kraju takmičenja. U takvim uvjetima bolje su se snašli fudbaleri Belgije.

Belgija je do vodstva došla već u četvrtoj minuti susreta. Chadli je fantastično uposlio Muniera koji s vrha peterca matira nemoćnog Pickforda. U 24. minuti susreta prilika na drugoj strani. Kane je šutirao, ali samo pored lijeve stative gola Courtoisa.

Toby Alderweireld je mogao u 35. minuti zatresti mrežu Pickforda, ali je njegov udarac otišao preko prečke gola Engleske. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za Belgiju.

U 69. minuti priliku je imao Jesse Lingard nakon slododnog udarca, ali je njegov pokušaj bio neprecizan. U 69. minuti nova prilika. Ovaj put šutirao je Eric Dier, ali je siguran Courtois. U 74. minuti pokušao je Harry Maguire, ali i defanzivac Engleza je neprecizan.

Konačnih 2:0 za treće mjesto Belgije postavio je Eden Hazard nakon asistencije De Bruynea u 82. minuti susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije