Englezi otkrili: Kakva je sudbina Muhameda Bešića u Ancellotijevom Evertonu

Radiosarajevo.ba
Englezi otkrili: Kakva je sudbina Muhameda Bešića u Ancellotijevom Evertonu
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Muhamed Bešić

Dolazak slavnog Carla Ancelottija u Everton vratio je euforiju među Karamele koje su upisale dvije pobjede u prva dva nastupa pod vodstvom iskusnog Italijana.

Ancelotti je za kratko vrijeme unio nekoliko promjena koje je mogao izvesti, vratio je formaciju na 4-4-2, pošto ima idealne igrače za to, a rezultat je odmah stigao. Dvije pobjede i 43 šuta što se Evertonu nije desilo više od četiri godine u dva uzastopna meča.

No, za veće domete, a Ancelotti je najavio i borbu za Ligu prvaka u budućnosti, bit će potreban ozbiljniji prelazni rok i nekoliko novih zvijezda u timu.

Engleski mediji obradili su i temu posuđenih igrača Evertona, koje bi Italijan mogao koristiti nakon povratka na Goodison Park.

Među devetericom fudbalera koji su na posudbama je i bosanskohercegovački reprezentativac Muhamed Bešić. Vezni fudbaler trenutno odrađuje svoju treću uzastopnu posudbu i čini se kako je sa Goodison Parkom završio.

U posljednje vrijeme Bešić dobija sve veću šansu u Sheffield Unitedu, no to nije, bar za sada, preporučilo bh. fudbalera Ancelottiju.

Kako predviđaju mediji na Otoku, Bešić će tokom ljeta biti prodat, a još uvijek se ne zna da li će opcija biti upravo Oštrice sa Bramall Lanea za koje trenutno nastupa. U junu će Bešić zakoračiti u posljednju godinu ugovora, pa je to i idealna prilika da se zaradi nešto novca na prodaji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije