Englezi odgađaju uvođenje gol-tehnologije

Radiosarajevo.ba
Englezi odgađaju uvođenje gol-tehnologije

Tehnološki sistem koji bi odredio je li lopta prošla gol-liniju trebao je u engleskoj Premierligi biti uveden već za iduću sezonu. Do realizacije projekta ipak neće doći tako brzo...

Glavni sekretar Engleskoga nogometnog saveza (FA) Alex Horne izjavio je da se svi sistemi neće stići testirati na vrijeme za sezonu 2012/13, te da je izglednije da će nova tehnologija na premierligaškim terenima debitovati u prvom kolu sezone 2013/14.

Engleska je prva nacija koja je odlučila uvesti tehnologiju pošto-poto, i to nakon nepriznatog pogotka Franku Lampardu pri engleskom porazu u osmini finala Svjetskog prvenstva prošle godine.

Nadležno tijelo za uvođenje novih pravila u nogomet, Međunarodni nogometni odbor (IFAB), vjerovatno neće stići odobriti provedbu niti jednog projekta do Europskog prvenstva iduće godine.

Horne je također izjavio da FIFA ispituje osam ili devet sistema koji su poslani na konkurs, te da je moguće da će odobriti sve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije