Englezi najavili: Solskjaer tjera najveći promašaj u historiji kluba i još četvoricu

Radiosarajevo.ba
Englezi najavili: Solskjaer tjera najveći promašaj u historiji kluba i još četvoricu
Foto: Twitter / Ole Gunnar Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer ostat će na klupi Manchester Uniteda i sljedeće sezone, barem tako misle Englezi. Stoga je norveški menadžer već složio popis igrača na koje od juna neće računati.

Manchester Evening News navodi kako Ekvadorac Antonio Valencia sigurno odlazi iz kluba, a uz njega odlaze i Argentinac Marcos Rojo te Italijan Matteo Darmian.

Posljednja dvojica su defenzivci koji kod Solskjaera ne dobivaju prostora za igru, a ni Jose Mourinho nije bio oduševljen njima.

Uz sigurnu trojicu, Solskjaer ima dvojbe oko Čileanca Alexisa Sancheza i Španjolca Juana Mate.

Sancheza bi prodali odmah, no nijedan klub danas nije spreman plaćati ga kao United. Alexis, koji je stigao iz Arsenala, dobiva 450 hiljada eura sedmično, a izračunato je kako po odigranoj sekundi dobiva 300 eura. Najveći je i najskuplji promašaj kluba u njegovoj historiji.

Matu bi klub zadržao za sljedeću sezonu, međutim, bivši igrač Valencije i Chelseaja želi ugovor na dvije godine, ne na jednu.

Tri igrača sigurno odlaze, a još dvojice bi se Solskjaer rado oslobodio. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije