Engleski junak 'utišao' navijače: "Nas igrače lično nije previše briga..."

0
Radiosarajevo.ba
Engleski junak 'utišao' navijače: "Nas igrače lično nije previše briga..."
Foto: EPA - EFE / Ollie Watkins

Junak Engleske u polufinalu Eura Ollie Watkins dan prije velikog finala protiv Španije rekao je kako je više puta pogledao svoj pogodak protiv Nizozemske i da je uživao.

Englezi će drugi put u nizu igrati finale Eura, s tim da su na prošlom prvenstvu poraženi u finalu od Italije nakon jedanaesteraca.

Watkins je bio veliki engleski junak u polufinalu jer je, ušavši u igru u drugom poluvremenu, postigao pobjednički pogodak u 90. minuti.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

"Moj dobar prijatelj mi je rekao kako cijelo vrijeme ima izraženi osjećaj da ću postići pogodak u finalu. Napravio sam to u polufinalu, ali nikad se ne zna. Možda čuvam i jedan gol za finale", rekao je Watkins, inače član Aston Ville.

Osminu finala i Slovačku Englezi su prošli nakon produžetaka, s tim da su do njih stigli golom Judea Bellinghama tek u zadnjim sekundama sudijske nadoknade.

Potom su u četvrtfinalu savladali Švicarsku nakon jedanaesteraca i na kraju su u polufinalu bili bolji od Nizozemske golom u 90. minuti. U sva ta tri slučaja Engleska je primala prvi gol na dvobojima. Niko, pa ni navijači Engleske, nisu oduševljeni igrom svojih miljenika, ali Watkins previše ne daje pažnju tome.

"Osjećam da nas igrače lično nije previše briga kako ćemo i na koji način pobjeđivati. Jedino je važno pobjeđivati. Umjetnički dojam nije", zaključio je 28-godišnji Watkins.

Finale između Španije i Engleske igra se u Berlinu, u nedjelju, od 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije