Rezervisti srušili velške Zmajeve: Vardy i Sturridge spasili Hodgsona i Tri lava

Radiosarajevo.ba
Rezervisti srušili velške Zmajeve: Vardy i Sturridge spasili Hodgsona i Tri lava
EPA / Jamie Vardy
Fudbalska reprezentacija Engleske danas je u drugom kolu Evropskog prvenstva u Lensu igrala utakmicu grupe B protiv reprezentacije Velsa. Susret je završen pobjedom Engleske 2:1.

Prvu priliku na susretu imali su fudbaleri Engleske. Lallana je uposlio Sterlinga, ali fudbaler Manchester Cityja šutira preko prečke gola Velsa. Wayne Rooney prijeti u 13. minuti susreta. Šutirao je iz daljine, ali nije bio precizan. Nova prilika za Engleze u 22. minuti utakmice. Šutirao je Kane, ali lopta odlazi pored gola Velsa.

U 26. minuti u prilici je Cahill, ali siguran je Hennessey. Još jedan štoper, Chris Smalling, priliku je imao u 36. minuti, ali nije bio precizan. Velšani do vodstva dolaze u 42. minuti susreta. Gareth Bale je šutirao iz slobodnog udarca s 25 metara i matirao Joea Harta.

Engleska je od samog početka drugog poluvremena krenula po gol. Prvo je u 49. minuti susreta pokušao Dier, ali je njegov udarac izblokiran. U 52. minuti pokušava Sturridge, ali je loše šutirao. Tri minute kasnije zaprijetio je Rooney, a Hennessey krajnjim naporom izbija loptu u korner. Iz tog kornera došao je izjednačujući gol. Pogodio je rezervista Vardy za veliko slavlje Engleza.

Engleska do trijumfa dolazi u 92. minuti susreta. Daniel Sturridge, drugi rezervista pogađa mreže Hennesseya i donosi veliko slavlje Englezima. Engleska sada ima četiri boda i lider je grupe, bod više od Velsa i Slovčke i tri boda više od Rusije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije