Engleska Premier liga od sljedeće sezone neće biti na Sport Klubu

3
Radiosarajevo.ba
Engleska Premier liga od sljedeće sezone neće biti na Sport Klubu
Foto: liverpoolfc.com / Liverpool/Arhiva

Telekom Srbije i Arena Channels Group danas su objavili da su sklopili šestogodišnji ugovor sa Premier ligom, čime su postali vlasnici prava na ovo takmičenje od sezone 2022/23.

"Telekom Srbije, lider u oblasti telekomunikacija i multimedije u ovom dijelu Europe, čvrsto stoji iza Arena Channels Group. Smatramo da je ovo velika pobjeda svih nas. Premier liga je vrh svjetskog klupskog fudbala i velika je privilegija imati je u svojoj ponudi. Ogromno nam je zadovoljstvo što na veliku listu poslovnih partnera i prijatelja, konačno možemo da dodamo i Premier ligu", rekao je direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić.

Paul Molnar, šef sektora za medije Premier lige, izjavio je:

"Premier liga sa zadovoljstvom objavljuje novo partnerstvo sa Telekomom Srbije. Arena Sport kanali obezbijeđuju vrhunski sportski sadržaj i biće sjajno mjesto za Premier ligu. Zahvaljujući ovom ugovoru, navijači na Balkanu mogu da očekuju više direktnih prenosa utakmica, nego ikada ranije".

Počevši od sezone 2022/23, Premier liga će imati nezapamćenu prisutnost u regionu sa prenosima uživo svih 380 utakmica.

Premier liga tako odlazi sa Sport Kluba nakon dugo godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije