Emir Spahić: Neću se štedjeti u Zenici

Radiosarajevo.ba
Emir Spahić: Neću se štedjeti u Zenici

Na konferenciji za novinare, održanoj danas na Ilidži, prisutnima su se obratili selektor Safet Sušić i kapiten Emir Spahić

Devetorici igrača Bosne i Hercegovine prijeti suspenzija, ukoliko bi u Zenici dobili žuti karton. Među njima je i kapiten našeg državnog tima.

"Posljednjih dana ko mi se god obrati, pita 'šta ako dobiješ žuti karton'. Ništa. Ako budem u situaciji da moram napraviti prekršaj za žuti karton i da odbranim svoj gol, to ću i napraviti. To me ne opterećuje jer u prvoj utakmici kolege i ja želimo napraviti pozitivan rezultat i sa tim rezultatom otići u Portugal", rekao je Emir Spahić.

Kapiten se osvrnuo i na susret Danske i Portugala (2:1).

"Gledao sam neke dijelove te utakmice. Ovo će biti drugačija utakmica. Ova će biti mnogo tvrđa i svi znate koliko je toga u igri u ova dva susreta. To će biti dodatni grč i za nas i za reprezentaciju Portugala", rekao je Spahić koji vjeruje da BiH može do plasmana na Euro 2012.

"Svaki od nas u glavi vidi sebe i saigrače u Poljskoj i Ukrajini. Ono što pokazujemo u posljednje vrijeme daje nam za pravo da se možemo nadati i pozitivno razmišljati, čak i protiv reprezentacije kao što je Portugal", rekao je Spahić.

Pokazat ćemo da nismo teroristi

Spahić se osvrnuo i  na  posljednja dešavanja u BiH, a koja su našu zemlju u svijetu predstavila kao terorističku državu.

"Svi nas praktično prikazuju kao teroriste i kao negativce. Možda smo svi mi i pomalo krivi za to.Mi možemo prikazati naš narod i našu zemlju u drugačijem svjetlu i okrenuti svu tu negativnu priču u pozitivnu. Sutra je jedna odlična prilika za to i to moramo iskoristiti", rekao je Spahić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije