Ekskluziva Fabrizija Romana: Najbolji strijelac Eura se dogovorio s Barcelonom

0
Radiosarajevo.ba
Ekskluziva Fabrizija Romana: Najbolji strijelac Eura se dogovorio s Barcelonom
Foto: EPA - EFE / Dani Olmo

Pouzdani italijanski novinar i stručnjak za transfere, Fabrizio Romano, objavio je ekskluzivne informacije o budućnosti španskog reprezentativca Danija Olma (26).

Prema njegovim saznanjima, Olmo je postigao dogovor o ličnim uslovima s Barcelonom, s kojom bi trebao potpisati ugovor do ljeta 2030. godine.

Barcelona je također dostavila poboljšanu ponudu RB Leipzigu, a čini se da će uskoro osigurati usluge najboljeg strijelca Eura 2024. godine.

Spektakl u Sarajevu: Zavirili smo na generalnu probu Western Balkans Youth Orchestra

Spektakl u Sarajevu: Zavirili smo na generalnu probu Western Balkans Youth Orchestra

Klub s Camp Noua je za transfer Olma ponudio Nijemcima garantovanih 55 miliona eura (107,57 miliona KM) uz dodatnih sedam miliona (13,69 miliona KM) u bonusima.

Španac bi s Barcelonom potpisao ugovor na šest godina i predstavljao bi značajno pojačanje za Katalonce u narednoj sezoni. Njegova želja da se vrati u Barcelonu prednost je u procesu njegovog angažovanja, pa je sada preostalo samo da se klubovi dogovore oko transfera.

Olmo je nekada bio dio Barcelone, stigavši iz gradskog rivala Espanyola, zatim je preko Dinama prešao u Leipzig, a sada bi se trebao vratiti na Camp Nou.

Tokom prethodne sezone, za Leipzig je odigrao 25 utakmica, postigavši osam golova i upisavši pet asistencija.

S reprezentacijom Španije osvojio je Euro 2024, a u dresu Crvene furije je u 39 nastupa postigao 11 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije