Edin Džeko za rođendan častio FK Željezničar!

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko za rođendan častio FK Željezničar!

Na današnji dan prije 30 godina, rođen je bivši napadač i počasni član FK Željezničar - Edin Džeko.

Edin Džeko rođen je 17. marta 1986. godine u Sarajevu. Prošao je sve selekcije „plavog“ omladinskog pogona, a za prvi tim je debitirao 3. augusta 2003. godine na utakmici Žepče – Željezničar 2:1.

Za Želju je odigrao 40 utakmica te postigao pet golova.

Dijamant! Pogledajte sve golove koje je Džeko dao za našu reprezentaciju (VIDEO)

U augustu 2014. godine Džeki je uručena počasna članska karta FK Željezničar, a svoje članstvo je ove godine i sam produžio.

„Za Željezničar sam debitirao u Žepču. Mislim da je rezultat bio 2:1 za Žepče. Trener Amar Osim priliku za igru dao mi je u 80. minuti. Sjećam se da mi je rekao: 'Uđi, zabij dva gola i izađio'. Nikad neću zaboraviti to vrijeme i osjećaj. Neopisivo je bilo nositi dres voljenog kluba. Prvi gol sam postigao u pobjedi protiv Modriče, bilo je 4:1 za Želju, a gol koji sam dao vjerovatno je jedan od najdražih koje sam dao u karijeri“, kazao je Džeko za jedan od magazina FK Željezničar.

Edin Džeko je za svoj rođendan osigurao kupovinu 30 stolica, te je pozvao sve navijače, prijatelje i bivše igrače Kluba da učine isto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije