Edin Cocalić se oprostio od FK Željezničar: 'Maštao sam da obučem tvoj plavo-bijeli dres'

0
Radiosarajevo.ba
Edin Cocalić se oprostio od FK Željezničar: 'Maštao sam da obučem tvoj plavo-bijeli dres'
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Edin Cocalić

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Cocalić oprostio se u utorak, 25. juna, od dresa FK Željezničar.

"Sjećaš li se moj voljeni klube kada sam kao dječak došao da te upoznam? Ja se sjećam kao da je bilo jučer. Zajedno sa ocem došao sam na trening na šljaku koja se nalazila pored stadiona. Tada se rodila ljubav, ljubav koja je odredila život jednom djetetu. Družili smo se svaki dan, a ja sam se trudio i maštao da obučem tvoj plavo bijeli dres.

Dani, mjeseci i godine su prolazili, a naša povezanost bila je sve jača… Djetinjstvo je prohujalo, već sam punoljetna osoba. Stojim ponosno na centru terena našeg stadiona sa kapitenskom trakom na ruci i gledam prema punim tribinama. Neki glas mi šapuće na uho, to je to, ispunio si svoje dječačke snove.

SDA Novo Sarajevo: "Nedžad Koldžo je trojanski konj Benjamine Karić"

SDA Novo Sarajevo: "Nedžad Koldžo je trojanski konj Benjamine Karić"

Kroz glavu mi prolaze uspomene i svi dani koje smo proveli zajedno. Suznih očiju ti govorim da nema ljepšeg osjećaja i da je sav uložen trud vrijedio. Moj voljeni klube, hvala ti na svemu. Hvala što sam imao priliku da se borim za tvoje boje. Hvala što si mi pomogao da budem ono što jesam danas. Hvala što si mi pomogao da ostvarim svoje snove. Tvoj Coca!", napisao je Cocalić u objavi na svom Instagram profilu.

Podsjetimo, Cocalić je debitovao za prvi tim Željezničara 16. marta 2006. godine na utakmici protiv Modriče.

Od tada je za tim sa Grbavice odigrao 105 utakmica i postigao šest golova. Nakon toga karijera ga je odvela u Grčku gdje je bio član Panioniosa, a onda je nosio dres Maccabi Haife. Prije dolaska u Željezničar igrao je još za belgijski Mechelen. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije