Džeko u Milanu, Štilić u Wolfsburgu?

Radiosarajevo.ba
Džeko u Milanu, Štilić u Wolfsburgu?

Novi prvak Bundeslige od početak je bio prilično krut u svojim stavovima i činilo se da na svaki način želi zadržati strijelca 26 pogodaka tokom prošle sezone u Bundesligi, ali već u ponedjeljak je iz tog kluba lansiranma izjava.

"Edina Džeku možemo prodati Milanu donesu li nam Talijani 30 milijuna eura odštete."

Tako je za Nachrichten rekao generalni direktor Wolfsburga Jürgen Marbach, a nova izjava koju prenosti La Gazzetta dello Sport daju dodatnu šansu Milanu.

"Džeko je dosad stalno stajao pod krinkom "nije na prodaju". Ne, Džeko je spreman za odlazak, sada je pitanje samo hoće li se sve strane dogovoriti", rekao je Vlado Borozan, agent Džeke.

"Vrata za pregovore Milana i Wolfsburga su otvorena. Ona nisu velika, ali postoji mogućnost. Ipak, na kraju sve ovisi o Wolfsburgu koliko će cijenu postaviti i hoće li biti fleksibilni ukoliko bude trebalo", završio je Borozan.

Wolfsburg zagrijan za Semira Štilića

Poljski su se mediji u ponedjeljak raspisali o interesu bundesligaškog prvaka Wolfsburga za bh. nogometaša Semira Štilića. Prvaci bi 21-godišnjeg napadača poljskog Lecha iz Poznana rado vezali dugogodišnjim ugovorom, te ga priključili suigračima iz reprezentacije.

"Moja je situacija jasna. Imam još tri godine važeći ugovor s Lechom i ne mogu napustiti klub bez suglasnosti vodstva mog kluba", rekao je talentirani Bosanac za njemački Reviersport.

Prošle je godine mladi napadač izabran za najboljega stranog nogometaša u Poljskoj. Ove je zabio devet golova u 29 prvenstvenih utakmica.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije