Džeko u Chelseaju?

Radiosarajevo.ba
Džeko u Chelseaju?

Prema navodima The Mirrora, engleski prvoligaš Chelsea, spreman je ponuditi 23 miliona eura za kupovinu bh. reprezentativca koji je trenutno u redovima Wolfsburga, Edina Džeku (23).

Novi trener Chelseaja Carlo Ancelotti smatra kako se Džeko idealno uklapa u plan bivšeg trenera Milana koji želi smanjiti prosječnu starost prvog tima, te traži igrača koji je mlad, a koji po kvaliteti igre ne odstupa od ostatka ekipe, piše engleski dnevnik.

Talijanski gigant Milan se od početka prijelaznog roka spominjao kao glavni favorit za kupovinu Džeke, ali njihova ponuda teška 20-ak miliona eura nije bila dovoljna da bi odobrovoljila upravu Wolfsburga, aktualnog bundesligaškog prvaka.

Džeko je prošle sezone eksplodirao u dresu Wolfsburga, te je zabio ukupno 36 golova u 42 odigrane utakmice, a sa 26 pogodaka je bio drugi najbolji strijelac Bundeslige.

Na odgovor se nije dugo čekalo


„Da Chelsea sad ponudi i 100 miliona Džeko ne bi mogao otići u London. Ako igdje ove sezone bude išao iz Wolfsburga, to može biti samo Milan. Imali smo dogovor sa čelnicima Milana, a mi imamo obraz i obavezu da poštujemo dogovoreno, tako da nema govora da Edin može u Chelsea ove sezone“, kazao je za SportSport.ba Irfan Redžepagić, menadžer bh. reprezentativca.

„Prije tri dana sam razgovarao sa svojim prijateljem, koji radi za Chelsea, i oni jako dobro znaju za naše pregovore sa Milanom, tako da nema šanse da se transfer u London i obistini“, dodao je Redžepagić.

Međutim, moć novca u sportu se danas ne može osporavati. Ono što "dogovor" u sportu predstavlja može se definisati kao zaključna pravna moć koja, ukoliko se prekrši, za krajnju posljedicu ima novčano obeštećenje.

Također, prema pisanju Tuttomercatoweba, nakon što je Wolfsburg odbio Milanovu ponudu za Edina Džeku tešku 20 miliona eura, a Sevilla odbila 14 miliona eura ponuđenih za Luisa Fabiana, uprava italijanskog prvoligaša je svoju pažnju usmjerila prema holandskom nogometašu iz Real Madrida, Klaasu Jan Huntelaaru, te je teško povjerovati da će Milan u istom kontinuitetu nastaviti da se angažuje povodom dovođenja bh. nogometnog reprezentativca u svoje redove.

Uzimajući u obzir sve činjenice u predmetu "Džeko", ne bi bilo pretjerano reći da će bh. reprezentativac i narednih dana ostati u fokusu internacionalnih i domaćih medija, te da se situacija povodom konačnosti ugovora sa Wolfsburgom još više zakomplicirala.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije