Džeko strijelac, Wolfsburg ispao

Radiosarajevo.ba
Džeko strijelac, Wolfsburg ispao

Foto: Getty images

Lider grupe A Bordeaux slavio je i u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka na gostovanju kod Maccabija sa 0:1. Jedini pogodak u ovom susretu postigao je Jussie u 13. minuti.

Mnogo interesantnije je bilo u susretu za drugo mjesto gdje su se borili Juventus i Bayern. Staroj dami je za prolazak odgovarao i remi u ovom susretu, ali su na kraju teško poraženi sa 1:4. Domaći su došli u vodstvo golom Trezegueta u 19. minuti. Nakon pola sata igre Olić je iznudio jedanaesterac, a precizan sa bijele tačke bio je golman Bavaraca Butt. Na semaforu je nakon prvih 45. minuta stajalo 1:1. U 52. minuti šok za domaće navijače kada Olić dovodi Bayern u vodstvo od 1:2. Do kraja utakmice gosti su još dva puta zatresli Bufonovu mrežu. Prvo je Gomez u 83. minuti pogodio za 1:3, a konačnih 1:4 postavio je Tymoschuk. Bayern ide dalje, a Juve će evropski put nastaviti u Ligi Evrope.

Tabela: 1. Bordeaux 16, 2. Bayern 10, 3. Juventus 8, 4. Maccabi Haifa 0

Ekipa Wolfsburga poražena je na svom stadionu sa 1:3 od velikog Manchester Uniteda. Domaći su se dobro držali u prvom poluvremenu, ali je u posljednjoj minuti prvog dijela Manchester pokazao zašto je jedna od najjačih ekipa na svijetu. Strijelac za Vragove u 45. minuti bio je Owen. U nastavku susreta potpuna ofanziva Wolfsburga krunisana je pogotkom bh. reprezentativca Edina Džeke u 56. minuti. Domaći su i u nastavku napadali, a gosti pokušavali iz kontra napada. Upravo iz jedne takve kontre Owen je u 83. minuti ponovo doveo Manchester u vodstvo, a u posljednjoj minuti susreta Owen je postigao svoj treći pogodak na ovoj utakmici. Treba dodati da su i Džeko i Misimović odigrali svih 90. minuta za prvaka njemačke.

Poraz Wolfsubrga odlično su iskoristili igrači moskovskog CSKA koji su slavili na gostovanju kod Besiktasa od 1:2. Krasić je četiri minute prije isteka prvog poluvremena doveo goste u vodstvo. Nadu igračima Wolfsburga da mogu proći u drugi krug ponudio je Bobo u 86. minuti kada je poravnao rezultat na 1:1. Ipak Wolfsburgu je za prolazak trebala pobjeda Besiktasa. Sa tim se nisu slagali igrači iz Moskve koji su do kraja susreta golom Aldonin potvrdili prolaz u osminu finala Lige prvaka. Elvir Rahimić odigrao je svih 90 minuta u dresu CSKA koji će prezimiti u Ligi prvaka, dok će ekipa Wolfsburga evropski put nastaviti u Ligi Evrope.

Tabela: 1. Man. United 13, 2. CSKA Moskva 10, 3. Wolfsburg 7, 4. Besiktas 4

Zurich i Milan su u posljednjem kolu odigrali bez pobjednika 1:1. Gajić je u 29. minuti doveo Zurich u vodstvo, dok je Milanu za siguran prolaz u ovom susretu bila potrebna pobjeda. Rochat je u 63. minuti skrivio jedanaesterac i zaradio crveni karton. Precizan sa bijele tačke bio je Ronaldinho. Igrači Milana do kraja susreta nisu uspjeli doći do pobjede, ali su zahvaljujući pobjedi Real Madrida u Marseilleu osigurali osminu finala Lige prvaka.

Marseilleu je za prolazak među 16 najboljih bila potrebna pobjeda nad Realom i da Milan ne slavi u Zurichu. Francuzi ipak nisu imali snage protiv Kraljevskog kluba. Gosti iz Madrida su nakon samo pet minuta igre došli u vodstvo, a strijelac je bio Ronaldo. Šest minuta kasnije Gonzalez poravnava na 1:1, ali to je bilo sve što su domaći uspjeli napraviti. Do kraja susreta igrači Reala postigli su još dva pogotka, a strijelci su bili Albiol u 60. i Ronaldo u 80. Treba dodati i to da Marseille nije iskoristio jedanaesterac u 69. minuti. Udarac s bijele točke propustio realizirati Lucho Gonzalez. Marseille će nastaviti takmičenje u Ligi Evrope.

Tabela: 1. Real Madrid 13, 2. Milan 9, 3. Marseille 7, 4. Zürich 4

Veliko iznenađenje priredili su igrači APOEL-a odigravši 2:2 na Stamford Bridgeu sa Chelseaom. Kiprani su poveli golom Zewlakowa u 6. minuti, lai su domaći do kraja prvog poluvremena uspjeli preokrenuti rezultat. Prvo je Essien u 19. minuti poravnao na 1:1, a pet minuta kasnije Drogba dovodi ekipu iz Londona u vodstvo. Do kraja susreta gosti, kojima je u ovom susretu trebala pobjeda i poraz Atletica od Porta, uspjeli su izjednačiti u 87. minuti golom Mirosavljevića, ali za potpunu senzaciju nisu imali snage.

Porto je sa visokih 0:3 slavio u Madridu protiv Atletica i tako potvrdio drugu poziciju u grupi. Golove za Portugalce postigli su Alves u 2., Falcao 14. i Hulk u 76. minuti. Atletico unatoč porazu ostaje u evropskim takmičenjima, tačnije u Ligi Evrope.

Tabela: 1. Chelsea 14, 2. Porto 12, 3. Atletico 3, 4. APOEL 6 3

Rezultati:
Juventus 1 - 4 Bayern Munich
Maccabi Haifa 0 - 1 Bordeaux
Besiktas 1 - 2 CSKA Moscow
Wolfsburg 1 - 3 Manchester U.
Marseille 1 - 3 Real Madrid
Zurich 1 - 1 AC Milan
Atletico Madrid 0 - 3 FC Porto
Chelsea 2 - 2 APOEL Nicosia

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije