Džeko spasio Ćirine Zmajeve

Radiosarajevo.ba
Džeko spasio Ćirine Zmajeve

Pripremna utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv selekcije novinara, završena je pobjedom Ćirinih izabranika sa 2:1.

Treba priznati da su izabranici Dragana Jovića dostojanstveno 'glumili' reprezentaciju Turske.

Prvo ozbiljniju priliku nije uspio realizirati Senajid Ibričić koji šutira preko gola. Nakon petnaestak minuta igre iznenađenje na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Slobodan udarac sa tridesetak metara izvodi Bekrić, a naizgled lak plijen prolazi kroz noge golmanu Supiću. Nadamo se da se Supiću neće ponoviti ovakvi kiksevi na nekoj kvalifikacijskoj utamici.

Vodstvo novinara nije dugo trajalo. Već u narednom napadu akcija najuboitijeg dvojca Bundeslige Misimović-Džeko stupa na scenu. Miske je u svom stilu ubacio, a Džeko prevario odbranu novinara i glavom sa pet metara matira Mitrovića.

Novinari su nakon primljenog pogotka imali nekoliko dobrih prilika, te su se dobro nosili sa našim A timom. Međutim ni novinari nisu mogli da zaustave, nezaustavljivog Džeku koji u 27. minuti po drugi put matira Mitrovića.

Salihović je poslao loptu u šesnaesterac, a Džeko iako nije dodirnuo loptu, varkom tijelom vara Mitrovića i onda lagano poentira na prazan gol.

U drugom poluvremenu rokade u oba sastava. Jović je promijenio sve igrače, dok je Ćiro Supića, Džeku i Misimovića, zamijenio sa Nurkovićem, Topićem i Pjanićem.

Drugo poluvrijeme donijelo je nešto lošiju igru, te su igrači oba tima utakmicu miroljubivo priveli kraju.

Ćiro: "Da nije bilo Džeke..."

"Čestitao bih protivniku na izvrsno pripremljenoj taktici za ovu utakmicu. Večeras nije bilo velike razlike između A reprezentacije i selekcije novinara. Da nije bilo Džeke... Ipak, mislim da smo večeras svi profitirali. Ja sam vidio nekoliko zaista zanimljivih fudbalera, na koje bih u budućnosti mogao računati“, rekao je Ćiro po završetku utakmice.

Edin Džeko, najbolji pojedinac na utakmici, imao je slično mišljenje kao i selektor Blažević.

"Srećom, sve je prošlo u najboljem mogućem redu, a to znači da se niko nije povrijedio. Selekcija novinara pružila je izuzetno jak otpor tokom svih 90 minuta utakmice i bili su nam dostojan protivnik. Mislim da u protivničkoj selekciji večeras ima sigurno nekoliko kandidata za A reprezentaciju, s obzirom na ono što su večeras pružili“, rekao je Džeko za sportsport.ba.

Istog je mišljenja i strateg novinara kojem gode komplimenti selektora A reprezentacije Miroslava Ćire Blaževića, te je dodao kako nekiliko igrača iz selekcije novinara može zaigrati i za naš nacionalni tim.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije