Džeko protiv Turske želi igrati u Zenici

Radiosarajevo.ba
Džeko protiv Turske želi igrati u Zenici

Nakon utakmice protiv Belgije u Zenici selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević u svojim izjavama dao je naslutiti kako će naša selekcija svoj naredni domaći meč protiv Turske igrati na Koševu kako bi N/FSBiH finansijski profitirao, piše Oslobođenje.

"Ja sam za to da se utakmica protiv Turske igra u Zenici", kaže nam napadač Wolfsburga i bh. reprezentacije Edin Džeko, koji je jedan od najzaslužnijih za pobjede naše selekcije u duelima protiv Belgije.

"Najbitnije je da prvo obezbijedimo baraž, a nakon toga će biti vremena da se misli na zaradu", mišljenja je nekadašnji napadač Željezničara, koji je za bh. tim debitovao upravo na Koševu i to protiv Turske, kojoj je postigao fenomenalen pogodak.

"Rođen sam u Sarajevu, to je moj grad. Igrao sam u Želji, a volim i komšije sa Koševa, ali Zenica nam zaista odgovara i ne treba mijenjati stadion na kojem igramo dobro. Ne bih htio da neko pomisli kako ne želim Koševo zbog toga što sam dijete sa Grbavice, jer to nije istina. Želim samo najbolje za reprezentaciju, a u ovom trenutku to je utakmica u Zenici."

Džeko tvrdi da je atmosfera na Bilinom polju mnogo bolja nego na Koševu, s obzirom na to da je publika u Zenici mnogo bliža terenu.

"Turska je opasna i zaista bih volio protiv njih igrati na Bilinom polju i onda ako pobijedimo protiv Španije odigrati na Koševu, kako bi N/FSBiH mogao zaraditi. Ne bih volio da nas promjena stadiona na kojem smo već ubilježili tri pobjede zaredom, udalji od plasmana na Svjetsko prvenstvo", kaže nam Džeko.

Generalni sekretar bh. kuće nogometa Munib Ušanović kaže kako je N/FSBiH previdio da se utakmica protiv Turske odigra na Koševu, ali da je selektoru Blaževiću ostavljena mogućnost da ipak igra u Zenici.

"Selektor je taj koji će odlučiti. Istina je da je susret protiv Turske predviđen za Koševo, ali to nije definitivna odluka. Ukoliko selektor izrazi želju da se taj meč igra u Zenici, onda će se i igrati", rekao je Ušanović za Oslobođenje.

Očito da je na potezu sam selektor Blažević, koji će vjerovatno poslušati igrače i utakmicu protiv Turske odigrati u Zenici, s obzirom na to da Edin Džeko nije jedini koji zagovara igranje na Bilinom polju.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije