Džeko postao ambasador UNICEF-a

Radiosarajevo.ba
Džeko postao ambasador UNICEF-a

Bosna i Hercegovina je dobila svoga prvog ambasadora UNICEF-a. Ta velika čast ukazana je našem nogometnom reprezentativcu Edinu Džeki.

Zadatak ambasadora UNICEF-a je da promovira brigu o kvaliteti životnog standarda djece i omladine.

Ambasadori UNICEF-a su, među ostalim, i David Beckham, Whoopi Goldberg, Vanessa Redgrave, Nicole Kidman, Slaven Bilić, Paolo Maldini te Robbie Williams.

Misimović se bavi humanitarnim radom

Zvijezda njemačke Bundeslige Zvjezdan Misimović i telekomunikacijska kompanija Fonic iz Njemačke doniraju 1,000 dresova, zajedno sa fudbalskim loptama, osnovnim školama u Bosni i Hercegovini.

"Bez obzira na rezultat utakmice u srijedu, činjenica da smo uspjeli ući u kvalifikacije je već ogroman uspjeh za našu reprezentaciju", rekao je Misimović i dodao: "Sada je za nas izazov da počnemo razmišljati o budućim uspjesima i pobjedama, a to je jedino moguće ukoliko uključimo djecu i omladinu iz naše zemlje u ovaj sport. Nadam se da ću barem malo doprinjeti ostvarenju cilja putem ove lične donacije.

U potrazi za pravim partnerom, Misimović je otkrio Fonic, kompaniju koja nudi ekstremno nisku cijenu od 9 centi po minuti za sve telefonske pozive iz Njemačke za Bosnu i Hercegovinu.

Čuo sam od mojih prijatelja u Njemačkoj da je Fonic izuzetno jeftin i popularan za telefonske pozive prijateljima i članovima porodice u Bosni i Hercegovini, objasnio je Misimović. Upravo zato sam odlučio da zamolim ovu kompaniju da me podrži u organizaciji i implementaciji ovog projekta i što je najvažnije oni su odmah prihvatili moj prijedlog.

rtvfbih/sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije