Džeko: Portugalci jednim potezom odlučuju utakmicu

Radiosarajevo.ba
Džeko: Portugalci jednim potezom odlučuju utakmicu

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine slijede dvije najbtinije utakmice, dokvalifikacijski ogledi protiv Portugala, nakon čega će ukupni pobjednik čekirati kartu za jug Afrike.

Prvi strijelac bh. reprezentacije, Edin Džeko, predstavljat će najjače oružje u napadu naše najbolje nogometne vrste u duelima protiv Portugala. Zadatak zaustavljanja napadača Wolfsburga imat će najbolji svjetski stoperi u portugalskoj selekciji kao što su Pepe, Carvalho i Bosingwa.

Ipak, Džeko koji je vrlo uspješno u proteklih mjesec dana snage odmjerio sa stoperima kao što su Ferdinand, Vidić i Raul Albiol u Lisabonu će sasvim sigurno naći rješenje i za odbranu reprezentacije Portugala te dati sve od sebe kako bi savladao golmana Ricarda.

Edin Džeko smatra da je Portugal ekipa koja sudbinu protivnika može riješiti jednim potezom.

"Mislim da smo dobili jednog od najjačih protivnika i sigurno je da će plasman na Mundijal biti izuzetno teško osigurati. Portugal je ekipa koja ima nekolicinu fantastičnih individualaca koji jednim svojim potezom mogu odlučiti utakmicu. U svakom slučaju moramo se boriti i ostaviti zadnji atom snage na terenu kako bi pokušali napraviti dobar rezultat", rekao je Dijamant za Reprezentacija.net portal.

Ipak, bh. reprezentativac ne smatra da će Bosna i Hercegovina biti podređena u utakmicama koje se igraju u novembru.

"Spremni smo za pravi rat protiv Portugala. Najvažnije je da budemo svi zdravi i da ne dođe do nepredviđenih ozljeda. Portugal je ugledan suparnik, smatram ih pravom nogometnom velesilom u svjetskim razmjerima. Ipak, to ne znači da ćemo biti podređeni u te dvije utakmice", rekao je Džeko i dodao:

"Veliki je plus za nas što uzvratnu utakmicu igramo na domaćem terenu. Nadam se i mislim kako će se tada odlučivati o konačnom pobjedniku, a u tom slučaju je prednost na našoj strani."

Vezano:
Ćiro: Portugal je favorit, ali možemo pobjediti
Portugalci se nadali Sloveniji
BiH u baražu protiv Portugala (VIDEO)

totalsport/reprezentacija.net/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije