Džeko: Ostajem ako prihvate uslove

Radiosarajevo.ba
Džeko: Ostajem ako prihvate uslove

Foto: RadioSarajevo.ba

Na konferenciji za novinare koja je u srijedu u 12,00 održana u hotelu Hercegovina, Edin Džeko je, po očekivanjima, trebao obznaniti ime novog kluba.

Iako je danas trebao bh. javnosti iznijeti u kojem će klubu nastaviti karijeru, Džeko to ipak nije uradio.

Napadač Wolfsburga u novim pregovorima je sa matičnim klubom sa kojim mu ugovor ističe 2011. godine.

"Trenutno sam u pregovorima sa Wolfsburgom o produženju ugovora na još godinu dana. Biće mi drago ostati u Wolfsburgu ako prihvate uslove", rekao je Dijamant novinarima okupljenim na današnjoj konferenciji.

"U Wolfsburgu su me odlično primili, sa njima sam osvojio prvenstvo i mislim da neće biti loša opcija ako ostanem u klubu još jednu godinu", dodao je naš reprezentativac.

Bh. reprezentativac nije želio komentarisati, niti špekulisati oko imena klubova koji su zainteresovani za njegove usluge.

Džeko je novinarima rekao kako su netačni navodi talijanskog lista La Gazzetta dello Sport kako bi želio preći samo u Milan ili Juventus. Skroman kao i uvijek Edin je naveo kako su talijanski mediji pobrkali njegove izjave da navija za Milan, te prenijeli kako samo želi da igra za navedena dva talijanska kluba.

Drugi strijelac Bundeslige je ipak izjavio kako će se "sve znati za desetak dana".

O nagradi najboljeg igrača Bundeslige po mišljenju igrača Džeko je rekao: "Uvijek ima anketa koje biraju navijači, ali ovo ima veći značaj sobzirom da su za mene glasali igrači protiv kojih sam igrao. Što se mene tiće to mi je još jedan veliki motiv da u sljedećoj sezoni radim maksimalno. Prije svega nadam se da će me zdravlje poslužiti i da dokažem da ovo što je bilo u protekloj sezoni nije slučajno."

O Felixu Magathu...

"Magath je poznat kao strog trener. Kod njega se puno radi, trči, a skoro pa i povraća", našalio se Džeko i dodao da misli kako "na kraju svi miramo biti zadovoljni jer smo prvaci i da je Felix Magath za to najviše zaslužan. Od jedne mlade ekipe i igrača iz druge lige, nekih nepoznatih igrača kao što sam i ja bio, napravio je pravo čudo."

Džeko smatra da će ekipa Wolfsburga ostati na okupu, dok je njegov odlazak najizgledniji. Kako je naveo napadač Vukova njegov klub je produžio ugovore sa važnim igračima, dok je Misimović tek na močetku sezone došao u tim.

Džeko je govorio i o reprezentaciji BiH i baražu na SP

"Za sada smo napravili dobar posao i mislim da samo tako treba da nastavimo. Maksimalno ozbiljno. Ako se opustimo nema nas nigdje. Ja se nadam da se nećemo opustiti i mislim da imamo jaku ekipu i odličnog trenera koji je sve to posložio i vjerujem da ćemo u tu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu protiv Armenije ući maksimalno ozbiljno. Mislim da nam je to najbitnija utakmica", rekao je Džeko.

"Mislim da sa svakom ekipom u baražu možemo igrati, ali najvažnije je prvo izboriti drugu poziciju. Ja vjerujem u nas. Najbitnije je da ćemo imati ", dodao je on.

Na pitanje koliko ima istine o tome da je preporučio Spahića Magathu u Schalke, Edin je odgovorio: "Ja sam ga preporučio u Wolfsburg jer mislim da je bolje da igra samnom i Mislimovićem u Ligi prvaka, nego sa Schalkeom samo prevenstvo Njemačke. Jučer sam bio sa svojim menadžerom na pregovorima sa Wolfsburgom i tom sam im prilokm rekao da bi nam Spaha dobro došao."

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije