Džeko ne razmišlja o odlasku iz Wolfsburga

Radiosarajevo.ba
Džeko ne razmišlja o odlasku iz Wolfsburga

Manchester United spremio 12 miliona funti za napadača Wolfsburga Edina Džeku - Ova vijest obišla je cijelu nogometnu Evropu, a Sir Alex Ferguson postao je još samo jedan menadžer u nizu koji je oduševljen realizatorskim sposobnostima bh. dijamanta, piše Oslobođenje.

Ipak, ukoliko je Džekina cijena prije utakmica protiv Belgije u kojima je postigao tri gola bila 15 miliona eura, kako se pominjala visina obeštećenja, onda je nakon susreta u Genku i Zenici, a posebice nakon trijumfa nad Bayernom od 5:1 u koji je Džeko ugradio dva pogotka, Edinova cijena sada barem 20-ak miliona eura.

Njemački mediji tvrde, pak, da Felix Magath nema namjeru puštati Džeku iz Wolfsburga, pogotovo ukoliko se ovaj tim plasira u Ligu prvaka. Najprije zbog toga što je naš napadač jedan od najboljih ove sezone u Evropi, a onda i zbog činjenice da “vukovi“ u ovom trenutku ne mogu pronaći adekvatnu zamjenu za bh. internacionalca, s kojim smo jučer razgovarali o nekoliko tema - Bayern, Wolfsburg, Bundesliga, Manchester...

Edin nas je dočekao riječima: “Ne pobjeđuje se Bayern svaki dan sa 5:1”, a zatim je konstatovao da je za njega i Wolfsburg idealno to što su i nakon reprezentativne pauze nastavili sa dobrim igrama u Bundesligi.

“Zaista se ne opterećujemo nekim velikim stvarima, već gledamo od utakmice do utakmice“, kaže Džeko i dodaje kako je atmosfera u Wolfsburgu sjajna.

“Raspoloženje je zaista extra, ali moram napomenuti da se mi nismo promijenili i da smo i dalje čvrsto na zemlji. Isti smo kao i prije tri kola kada smo bili četvrti, jer u Bundesligi se nakon svakog kola mijenja tabela.”

“Interesovanje takvih klubova daje mi samo dodatni motiv da nastavim ovako. Ipak, moglo biti pogrešno u ovom trenutku da razmišljam o odlasku. Znam da postoji interesovanje, ali o tome saznajem samo iz medija. Međutim, ne znam da li postoji neka konkretna ponuda niti se zamaram time“, riječi su napadača bh. reprezentacije, čiji je menadžer Irfan Redžepagić trebao jučer započeti pregovore sa Wolfsburgom oko Džekinog produžetka saradnje sa “vukovima“. Međutim...

“Istina je da smo u dobroj poziciji u eventualnim pregovorima, ali ne znam da li sada trebali o tome razgovarati. Interesuje me samo teren i igra, a za ostalo ima vremena“, rekao nam je napadač Wolfsburga i reprezentacije BiH Edin Džeko, trenutno najtraženiji napadač Evrope.

oslobodjenje.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije