Džeko: Moramo održati ovaj tempo

Radiosarajevo.ba
Džeko: Moramo održati ovaj tempo

Nakon još jedne brilijantne partije za Manchester City te nove visoke pobjede, bh. nogometaš Edin Džeko vrlo je zadovoljan, ali i oprezan...

''Nakon naše pobjede od 6-1 te večerašnje od 5-2 naša situacija je veoma dobra. Ipak, moram zadržati ovaj tempo te nastaviti igrati ovako i u utakmicama koje nas očekuju'', rekao je Džeko.

Edin Džeko je nakon Old Trafforda i Manchester Uniteda ponovo bio dvostruki strijelac. Ovaj put u visokoj pobjedi Cityja kod Wolverhamptona (5-2) u utakmici osmine finala Carling Cupa.

Nogometni portal Goal.com njegovu dobru igru u ovoj utakmici nagradio je ocjenom 7.5, pa mu je pripao i epitet igrača utakmice. Sedmice su pak dobili mladi napadač Luca Scapuzzi, Adam Johnson, Samir Nasri i Nigel de Jong.

S protivničke strane, najbolje su ocijenjeni Nenad Milijaš i Adiene Guedioura (6.5), a najlošijom karikom pomenutog meča proglašen je defanzivac domaćeg tima Matt Doherty.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije