Džeko: Milan je klub mojih snova

Radiosarajevo.ba
Džeko: Milan je klub mojih snova

Ilustracija: NoNaMo

Iako se u Milanu još uvijek nadaju da nisu izgubili Edina Džeku, nogometaš Wolfsburga ponovno je izjavio da ostaje u bundesligaškom klubu.

"Svi znaju da je Milan klub mojih snova. Ali, Wolfsburg me ne želi pustiti. Ništa, dodat ću gasa i nastaviti zabijati za Wolfsburg. Bilo bi djetinjasto od mene da se sad nešto inatim - izjavio je Džeko u nedjelju na Syltu, gdje se ekipa Wolfsburga nalazi na pripremnom kampu uoči nove sezone.

Vezano: Džeko definitivno ostaje

Ima za to navodno “tri miliona razloga”. Njemački Bild saznao je pod kojim uslovima bosanskom napadaču nude produženje ugovora u novom bundesligaškom prvaku.

Aktuelni ugovor Džeki ističe 2011. godine, a njegova primanja iznose manje od milion eura godišnje. Uprava Wolfsburga Džeki je ponudila dvije varijante produženja saradnje: ugovor do 2013. godine i tri miliona eura primanja godišnje, kao i produženje do 2012. godine uz blago povećanje primanja.

Prvaci su u nedjelju odigrali prvu pripremnu utakmicu s danskim prvoligašem Esbjergom 1-1. Jedini je strijelac bio Grafite. Džeko nije nastupio s obzirom da se timu priključio tek u subotu.

Galliani skratio rok

Milanov dopredsjednik Adriano Galliani prvobitno je izjavio da će Talijani čekat odgovor Wolfsburga do kraja ove sedmice. Međutim, kako piše skysports.com Galliani se predomislio i ostavio čelnicima Vukova 48 sati da se predomisle.

"Napadač je bi vrlo jasan. Želi da dođe u Milan i u Wolfsburgu to vrlo dobro znaju, a svjesni su koliko smo mi zainteresovani za njega", rekao je dopredsjednik Milana za La Gazzetta dello Sport i dodao da su čelnici prvaka Njemačke odlučni da ne prodaju Dijamanta, ali kako kaže, sačekat će malo dok ne pređe na druge alternative.

"Na tržištu strpljenje ima svoju cijenu. Od danas ću čekati 48 sati. Tek od četvrtka ću uzeti u obzir druge opcije", rekao je Galliani i dodao: "Znamo da se teško nositi sa igračem koji ne želi da ostane u klubu, ali mi ne želimo da krademo igrače."

Vezano: Galliani ne odustaje od Džeke

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije