Džeko ipak na prodaju, zadnju riječ ima Veh

Radiosarajevo.ba
Džeko ipak na prodaju, zadnju riječ ima Veh

Predsjednik Wolfsburgov Hans-Dieter Potsch izjavio je kako će nakon razgovora s novim trenerom ovoga kluba neke stvari biti jasnije oko budućnosti našeg reprezentativca Edina Džeke u ovom klubu.

“Moramo prvo razgovarati sa trenerom Vehom”, izjavio je Potsch za Sky Sport.

Novi njemački prvak želi svim silama zadržati Džeku, a ukoliko i dođe do prodaje žele zaraditi što više.

Iako su iz Wolfsburga prošle sedmice rekli da ne žele prodati Edina Džeku, direktor tima iz "vučjeg grada" Jurgen Marbach najavio je da postoji mogućnost dogovora sa Milanom.

"Do sada je isiticano da Džeko nije na prodaju, ali to nije tačno. Reprezentativac BiH je spreman za odlazak iz našeg kluba i samo je pitanje hoće li se Wolfsburg i Milan uspjeti dogovoriti oko transfera", rekao je Marbah.

Čelnici njemačkog prvaka ponovili su još jednom da je obeštećenje za Džeku 30 miliona eura.

Rossoneri su do sada ponudili Borriella i 15 miliona eura, koliko su za sada spremni izdvojiti iz Milana.

Irfan Redžepagić menadžer bh. Dijamanta rekao je za Oslobođenje da se Edinu i njemu ne žuri kada su u pitanju pregovori, s obzirom na to da prelazni rok počinje 1. jula.

"Potrebno je da Milan i Wolfsburg dogovore termin, a prije toga ćemo se mi sastati sa Nijemcima. Istina je da Vukovi žele čuti Edinovo mišljenje o svemu, ali nije istina da će sa njim razgovarati bez menadžera. Zajedno smo u pregovorima i zajedno ćemo održati taj sastanak", rekao je Redžepagić za ovaj sarajevski list.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije