Džeko i Misimović u konkurenciji za momčad godine

Radiosarajevo.ba
Džeko i Misimović u konkurenciji za momčad godine

Naši reprezentativci Zvjezdan Misimović i Edin Džeko nalaze se u konkurenciji za momčad godine koju tradicionalno biraju posjetitelji uefa.com.

Misimović je svrstan među pet najboljih napadački orijentiranih veznjaka zajedno sa Diegom (Juventus), Gerrardom (Liverpool), Kakom (Real) i Gourcuffom (Bordeaux).

Najbolji napadački dvojac posjetitelji uefa.com izabrati će između Eto'oa (Inter), Džeke (Wolfsburg), Grafitea (Wolfsburg), Messija (Barcelona), Torresa (Liverpool), Rooneya (Manchester), Ville (Valencia) Ibrahimovića (Barcelona), Forlana (Atletico), te Berga (HSV)

Podsjetimo, Džeko je s Wolfsburom osvojio titulu prvaka Njemačke, te je bio drugi najbolji strijelac Bundeslige sa 26 golova. S reprezentacijom Bosne i Hercegovine je izborio baraž za Svjetsko prvenstvo.

Misimović je u prošloj sezoni Bundeslige postao rekorder po broju asistencija, a u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je bio ključni igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Glasati se može ovdje.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije