Džeko i Misimović u idealnom timu Bundeslige

Radiosarajevo.ba
Džeko i Misimović u idealnom timu Bundeslige

Džekina statistika ove sezone zaista je zastrašujuća - postigao je 26 pogodaka, od čega u proljetnom dijelu čak 21, a ubilježio je i sedam asistencija. Njegov pogodak protiv Werdera, peti na utakmici, ujedno je bio i 54, kojim je označio kraj vladavine Gerda Muellera i Ulija Hoenesa, koji su do tog pogotka držali rekord sa 53 gola.

Što se tiče Zvjezdana Misimovića i pogled na njegovu statistiku pokazuje impresivan učinak bh. reprezentativca. Prvi je asistent lige sa 20 uspješnih dodavanja, a pri tome je postigao i sedam pogodaka.

U izboru zvanične stranice njemačkog prvenstva bundesliga.de, u tim kola izabran je čak 10 puta, što dovoljno govori o njegovim igrama ove sezone.

Inače, Misimović se izjednačio po broju asistencija sa Andreasom Herzogom, koji je u sezoni 84/85 ubilježio također rekordnih 20 uspješnih dodavanja u dresu Werdera.

Osim Džeke i Misimovića, u idealnih 11 Bundeslige ove sezone nalaze se golman Herthe Jaroslav Drobny, zatim Marcel Schäfer (Wolfsburg), Josip Šimunić (Hertha), Heiko Westermann (Schalke), Franck Ribery (Bayern), Diego (Werder), Demba Ba (Hoffenheim), Mario Gomez (Stuttgart) i Grafite (Wolfsburg).

Službena stranica njemačkog takmičenja bundesliga.de, te Kicker, Bild i ostali njemački mediji birali su najbolje pojedince u posljednjem kolu Bundeslige, gdje su svoje mjesto također pronašli Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, koji su protiv Werdera u slavlju od 5:1 postigli po pogodak.

Zvjezdan Misimović MVP Bundeslige

Naš reprezentativac Zvjezdan Misimović izabran je u anketi njemačkog portala Spox.com za najkorisnijeg igrača Bundeslige.

Misimović je tu prestižnu nagradu zaradi skupivši 33,8% glasova posjetitelja ovoga portala, dok je iza njega ostao Mario Gomez (Stuttgart) sa 32,4%.

Veznjak Wolfsburga je u ovoj sezoni upisao čak 20 asistencija, a tome je pridodao i sedam golova, te je uz Džeku i Grafitea, najzaslužniji što je ovaj klub osvojio titulu prvaka Njemačke.

oslobođenje.ba/sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije