Džeko i Misimović pregazili Bayern (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Džeko i Misimović pregazili Bayern (VIDEO)

Wolfsburg je sa čak 5:1 deklasirao najtrofejniji njemački klub Bayern iz Minhena. U velikoj pobjedi Vukova učestvovali su, naravno, naši internacionalci. Džeko je postigao dva pogotka, a Misimović je upisao dvije asistencije.

Wolfsburg je u vodstvo došao u 44. minuti preko Gentnera. Misimović je izveo korner sa lijeve strane, a Grafite odlično skočio pored statične odbrane Bayerna i zatresao mrežu gostiju.

Domaći igrači nisu stigli ni proslaviti pogodak, a ekipa iz Minhena uspjeva poravnati. Sa desne strane Schweinsteiger je ubacio dugu loptu, lopta se odbila do Lucija koji šutira, a golman Wolfsburga brani, a Luca Toni ubacuje pogađa za 1:1.

U nastavku utakmice reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko u samo tri minuta postiže dva pogotka. Prvo je sa Schafer ubacio sa lijeve strane, a Džeko u trku poslao loptu pod prečku Bayernovog gola.

Samo tri minuta kasnije Džeko odlično prima loptu na tridesetak metara od protivničkog gola i u trku odmjerenim šutem sa vrha šesnaesterca dovodi Wolfsburg sa 3:1.

Nastavak susreta pripao je napadaču domaćih Grafiteu koji je sa dva pogotka na ovoj utakmici pretekao našeg Vedada Ibiševića na prvoj poziciji liste strijelaca Bundeslige.

Misimović je dodao loptu Grafiteu, ovaj se okrenuo i poslao loptu u mrežu Bayerna.

Za kraj je Džeko na sredini terena dodao loptu Grafiteu koji je u potpunosti ponizio goste. Pored toga što im je utrpao peti pogodak, Grafite je predriblao odbranu gostiju, prošao golmana i šutirao petom za konačnio poniženje Bayerna.

Wolfsburgu na ruku ide i pobjeda Dortmunda na gostovanju u Berlinu kod Herthe sa 1:3. Vukovi sada dijele prvu poziciju sa HSV-om koji je savladao Hoffenheim.sa 1:0. Treba napomenuti da je za Hoffenheim nastupio i naš Sead Salihović te uspio zaraditi žuti karton.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije