Džeko: Grafitea zovem 'mein Bruder'

Radiosarajevo.ba
Džeko: Grafitea zovem 'mein Bruder'

Njemački Bild objavio je razgovor s raspucanim dvojcem Wolfsburga, Brazilcem Grafiteom i Edinom Džekom.

U ležernom razgovoru Brazilac je otkrio da na ruci ima tetovažu posvećenu supruzi.

"Piše “Zauvijek Grace”. Često ju poljubim nakon pogotka", priznao je Grafite, koji je tu priliku u prvenstvu ove sezone imao 20 puta. Toliko je, naime, ligaških golova postigao.

Bild je zanimalo kako se ovaj dvojac sporazumijeva na terenu budući da Grafite slabo govori njemački, a Džeko ne govori portugalski jezik.

Odgovor je ponudio Džeko, usput održavši njemačkom novinaru mali kurs jezika:

"Zovem ga "mašino" ili mu kažem "brate", što bi se na njemačkom reklo "mein Bruder"."

"Ja njega oslovljavam "broj 9" ili mu i ja kažem "brate", naučio me to reći", dodao je Grafite.

Primijetio je novinar Bilda da Grafite i Džeko djeluju opušteno što ga je navelo na konstataciju da njihovo prijateljstvo egzistira i izvan terena.

"Istina je, opušteni smo i često se smijemo. To prenosimo i u igru", objasnio je Džeko, otkrivši svoj ritual prije utakmice i neke detalje iz prošlosti.

"Uvijek prvo stupim desnom nogom na travnjak, to je nekakvo praznovjere. Kad sam na njemu usmjerim pogled prema nebu, prema Bogu. Ne molim se za, primjerice, pobjedu 1:0, bilo bi to malo nespretno. Ali, molim se za to da svi igramo dobro. Rat me očvrsnuo, kao dijete sam često plakao. Hvala Bogu, na meni nisu ostale nikakve traume iz toga doba", završio je strijelac 15 prvenstvenih pogodaka i osmerostruki asistent u Bundesligi ove sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije