Džeko: Čvrsto ćemo stajati na zemlji

Radiosarajevo.ba
Džeko: Čvrsto ćemo stajati na zemlji

Ove godine je Džeko postigao 11 golova, sveukupno već 16. To ga stavlja na treće mjesto najboljih strijelaca Bundeslige.

Mnogi klubovi se bore za njega, a u novije vrijeme na popisu je i Rome. To nije ništa čudno jer je napadač Wolfsburga u vrhunskoj formi.

"Uopće ne razmišljam o ponudama. Igram od utakmice do utakmice. To je pravi put da ostanemo čvrsto s nogama na zemlji. Hertha je prije par sedmica bila vodeća sa 4 boda ispred nas, a sada smo mi zauzeli to mjesto sa 5 bodova prednosti nad njima," izjavio je Džeko koji je do 2011. godine pod ugovorom u Wolfsburgu.

"Imamo povjerenja jedni u druge i sami u sebe, iako smo u Gladbachu imali malo sreće. Diego Benaglio je nadvisio sve. Poraz se može uvijek dogoditi, ali ne mislimo na to," komentirao je Džeko kako vukovi već devet utakmica nisu poraženi.

"Leverkusen ima dobru momčad. Ima puno mladih igrača kao i naša i želi ići ka vrhu, kaže Džeko. Njega i njegovu momčad čeka utakmica protiv Leverkusena u subotu u 15:30.

A na pitanje tko je najbolji u triju Grafite (20 golova), Patrick Helmes (18), Džeko (16) uspješno izbjegava odgovor:

"Važno je da Wolfsburg pobjeđuje. Znamo da je Helmes dobar igrač, zato je tu naša obrana koja ga drži pod kontrolom."

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije