Džeko: Čestitam mom Želji

Radiosarajevo.ba
Džeko: Čestitam mom Želji


Reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Manchester Cityja, novog engleskog prvaka, Edin Džeko čestitao je FK Željezničar osvojenu duplu krunu u sezoni 2011./12.

"Čestitam mom Želji na osvojenom prvenstvu i Kupu. Još jednom su pokazali da su ove godine neprikosnoveni u BiH i sasvim zasluženo su osvojili trofeje u oba takmičenjima. Uvjeren sam da neće stati na ovome, te da će napraviti i iskorak na evropskoj sceni, te da će iduće godine biti još bolji i jači", piše na oficijelnoj stranici ovog bh. reprezentativca.

Podsjećamo Džeko je nogometnu karijeru počeo upravo u omladinskom pogonu tima sa Grbavice, a od 2003. godine bio je član seniorskog tima Željezničara. U Češku odlazi 2005. godine, gdje je najprije igrao za Ustiju, a zatim i za Teplice. Godine 2007. prelazi u Wolfsburg sa kojim 2009. osvaja titulu prvaka Njemačke. U Manchester City prešao je 2011. godine, a već naredne sezone osvojio je engleski Premiership.

FC Bayern čestitao Želji titulu
Nakon Bayerna i Milan čestitao Želji titulu


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije