Džeko 32. igrač svijeta

Radiosarajevo.ba
Džeko 32. igrač svijeta

Ime Edina Džeke je osvanulo na 32. mjestu u sklopu izbora 50. najboljih igrača svijeta koje organizuje TV kuća Eurosport. Iako se imena igrača koji će tek naći iznad bh. "Dijamanta" još ne znaju, poznato je da A reprezentativcu BiH i drugom strijelcu njemačke Bundeslige u leđa gledaju veličine poput Patoa, Benzeme, Robin van Persia, Del Piera, Robinha...

Sljedeći Didier Drogba

Iz Eurosporta su dali i obrazloženje zbog čega su bh. reprezentativca rangirali na tu poziciju:

"Najopasniji strijelac evropskog fudbala, Džeko je postigao 21 gol u 15 utakmica u drugom dijelu sezone igrajući za Wolfsburg koji je i osvojio titulu prvaka Njemačke. Između sebe su on i Grafite postigli ukupno 54. gola te su tako zadali velike glavobolje u obranbenim linijama timova širom Bundeslige. Džeko bi mogao biti sljedeći Didier Drogba budući da ima slične osobine kao napadač Obale Slonovače. Visok, snažan i nesebičan, a također i nemilosrdan kada je potrebno, Džeko je privukao pažnju Milana, ali je na kraju ipak ostao u Wolfsburgu. Također je trenutno i drugi strijelac u evropskom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo."

Ovo vijesti će sigurno unijeti raspoloženje bh. 'Dijamantu' koji se nažalost u utorak povrijedio na treningu, a prema ranim prognozama govori se o povredi radi koje će odsustvovati najmanje dvije sedmice.

Vezano:
Povrijeđen Edin Džeko (VIDEO)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije