Džarovski iz Singapura: Nudi recept kako smanjiti broj namještenih utakmica

Radiosarajevo.ba
Džarovski iz Singapura: Nudi recept kako smanjiti broj namještenih utakmica
/ Foto: pa/M.i.S.-Sport
Wilson Raj Perumal mogao bi se opisati kao "Džarovski iz Singapura". Za one koji ne znaju: Legendarni "Džara" je balkanski kralj sportskih i drugih namještaljki.

Perumal živi u istom svijetu: Zna se da je namjestio više od 100 utakmica zbog čega je osuđen i uhapšen.

Singapurski kralj namještaljki u zatvoru je napisao knjigu u kojoj opisuje svoje dogodovštine i "podvige", ali i predlaže kako se boriti s ovom pošasti. 

"Zatvorite kladionice koje posluju online. To će broj namještenih utakmica smanjiti na minimum", citira njegove riječi sportski kanal Match TV. 

Nudi i objašnjenje za svoj prijedlog.

"Prije 20-ak godina, kada nije bilo online klađenja, nije bilo ni sistema koji su vam omogućavali da pratite kako se u svijetu kreću opklade i kvote. Sada postoje stručnjaci koji prate fluktuacije uplata i kvota na pojedine utakmice. To je omogućilo da se namještaljke spuste na niži nivo, odnosno drugorazredna takmičenja i lige", objašnjava Wilson Raj Perumal.

Zato je moguće organizirati više namještaljki, širom svijeta, doduše uz manju zaradu.

"Profit od namještene utakmice Prve fudbalske lige Bjelorusije danas je 100-tinjak hiljada dolara. A to je sitan novac", kaže singapurski kralj namještaljki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije